Daimler: Εγκρίθηκε το επιχειρηματικό σχέδιο 2021-2025

Το εποπτικό συμβούλιο της Daimler υποστηρίζει πλήρως το επιχειρηματικό σχέδιο 2021-2025 για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Επιβεβαιώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω των 70 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΣ και το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων εγκαινιάζουν ένα νέο ταμείο μετασχηματισμού αξίας 1 δισ. ευρώ.

Το εποπτικό συμβούλιο της Daimler AG υποστηρίζει πλήρως το επιχειρηματικό σχέδιο 2021-2025, τη σχετική στρατηγική και τα μέτρα που λαμβάνονται για την επίτευξη της στοχευμένης κερδοφορίας. Ως ένα από αυτά τα μέτρα, επιβεβαιώθηκε το επενδυτικό σχέδιο για τον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό προς την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Από το 2021 έως το 2025, η Daimler θα επενδύσει περισσότερα από 70 δισ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη και σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί στη Mercedes-Benz Cars. Όπως εξηγήθηκε στην ενημέρωση στρατηγικής της Mercedes-Benz στις 6 Οκτωβρίου, οι δαπάνες Ε&Α της Mercedes-Benz Cars θα μειωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα είναι περισσότερο από 20% χαμηλότερες το 2025 σε σχέση με το 2019. Επιπλέον, μέσω αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου, η Daimler Trucks θα μπορεί επίσης να επιταχύνει τα σχέδιά της για μεταφορές χωρίς εκπομπές.

Η Διοίκηση και το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα ταμείο μετασχηματισμού, αξίας 1 δισ. ευρώ και διάρκειας έως το 2025. Το ποσό αυτό είναι πρόσθετο στις προγραμματισμένες επενδύσεις. Οι λεπτομέρειες του ταμείου θα καθοριστούν από τα δύο μέρη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την προώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης μελλοντικών τεχνολογιών και για τη διαφύλαξη της απασχόλησης κατά τον μετασχηματισμό στα γερμανικά εργοστάσια.

Ο Ola Källenius, πρόεδρος των ΔΣ των Daimler AG και Mercedes-Benz AG, δήλωσε σχετικά: “Με την εμπιστοσύνη του Εποπτικού Συμβουλίου στην στρατηγική μας πορεία, θα μπορέσουμε να επενδύσουμε περισσότερα από 70 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια. Θέλουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, ιδίως με την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Επιπλέον, έχουμε συμφωνήσει με το Συμβούλιο Εργαζομένων σχετικά με ένα ταμείο μετασχηματισμού. Με αυτήν τη συμφωνία, εκπληρώνουμε την κοινή μας ευθύνη για ενεργό διαμόρφωση του μετασχηματισμού της εταιρείας μας. Η βελτίωση της κερδοφορίας μας συμβαδίζει με τις στοχευμένες επενδύσεις μας στο μέλλον της Daimler”.

Ο Michael Brecht, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων της Daimler AG δήλωσε: “Μετά από έντονες συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, επιτύχαμε, πέρα από το επενδυτικό σχέδιο της Daimler, να δημιουργηθεί ένα ταμείο μετασχηματισμού ύψους 1 δισ. ευρώ. Το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων ζήτησε αυτό το ταμείο μετασχηματισμού προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιπρόσθετη επένδυση στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εργοστασίων μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μετριάσουμε τις ανατροπές του μετασχηματισμού και να στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα στους συναδέλφους μας. Η πρόσθετη χρηματοδότηση μας παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και προϊόντων στις εγκαταστάσεις μας, προστατεύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας και την τεχνογνωσία. Το ταμείο είναι επομένως ένα σημαντικό στοιχείο για να γίνει δίκαιος ο μετασχηματισμός της Daimler”.

Προηγούμενο άρθροΗ Hitachi Capital Mobility Solutions επεκτείνεται
Επόμενο άρθροGreen NCAP: αποτελέσματα για 24 αυτοκίνητα