Τη νέα υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των εταιρικών οχημάτων και στόλων, βασισμένη στην τεχνολογία Internet of Things (IoT), φέρνει η COSMOTE σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που εξειδικεύεται στα συνδεδεμένα οχήματα.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όλων των επαγγελματικών κλάδων, με οχήματα κάθε τύπου. Με τις προηγμένες δυνατότητες διασύνδεσης που παρέχει σε πραγματικό χρόνο, το COSMOTE Fleet Tracker βοηθά τις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενισχύοντας, παράλληλα, την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων τους.

Οι δηλώσεις

“Απαντώντας στην ανάγκη των επιχειρήσεων για “έξυπνες” τεχνολογικές λύσεις, που τις βοηθούν να  αναπτυχθούν στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η COSMOTE συνεχίζει να εμπλουτίζει τις Internet of Things προτάσεις της. Σε συνεργασία με την εταιρεία Fleet Complete, φέρνουμε μία νέα προηγμένη υπηρεσία διαχείρισης εταιρικών οχημάτων, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την τοποθεσία, την κατάσταση του στόλου και τις συνήθειες των οδηγών, ενισχύοντας έτσι την αποδοτικότητα”, δήλωσε ο Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Enterprise & Business Marketing Ομίλου ΟΤΕ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την COSMOTE, που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Fleet Complete, όσον αφορά τη διείσδυσή της στην ευρωπαϊκή αγορά”, αναφέρει ο Τόνυ Λουράκης, ιδρυτής και CEO της Fleet Complete. “Η ελληνική αγορά παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες στον τομέα των εταιρικών οχημάτων. Συνεργαζόμενοι με τον μεγαλύτερο πάροχο τεχνολογίας στην Ελλάδα, θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς, φέροντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων συνδεδεμένων εταιρικών οχημάτων”.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker

Με την τοποθέτηση συσκευών τηλεματικής στον εταιρικό στόλο, η νέα υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker παρέχει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη θέση των εταιρικών οχημάτων, την κίνησή τους, τον χρόνο διαδρομής, καθώς και το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου. Επιπλέον, παρέχει δεδομένα για την κατάσταση των οχημάτων, όπως τη λειτουργία του κινητήρα και των μηχανικών μερών, ή ακόμα και την τάση της μπαταρίας. Η πλατφόρμα του COSMOTE Fleet Tracker καταγράφει και την οδηγική συμπεριφορά (τήρηση ορίων ταχύτητας, συνήθειες πέδησης και επιτάχυνσης), βοηθώντας έτσι την υιοθέτηση ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου οδήγησης. Επίσης, η υπηρεσία στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή εκτάκτου ανάγκης.

Η COSMOTE, σε συνεργασία με την Fleet Complete, διαθέτει ειδική ομάδα συμβούλων πωλήσεων, που μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στα πληροφοριακά συστήματα κάθε επιχείρησης.

Η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker παρέχεται μέσα από τρία προγράμματα, Basic, Standard και Advanced, για να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. H υπηρεσία παρέχεται με δωρεάν roaming εντός και εκτός ΕΕ.

Ποια είναι η Fleet Complete

H Fleet Complete® είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης παροχής σημαντικών λύσεων διαχείρισης και τεχνολογίας συνδεδεμένων εταιρικών οχημάτων, στόλων, περιουσιακών στοιχείων και εργαζομένων εν κινήσει. Η εταιρεία έχει περίπου 500,000 συνδρομητές και εξυπηρετεί περισσότερες από 35,000 επιχειρήσεις σε Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό, Αυστραλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία,  Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Διατηρεί παγκόσμιες συνεργασίες και διανομές με την AT&T στις Η.Π.Α., με την TELUS στον Καναδά, με την Telstra στην Αυστραλία και με την Deutsche Telekom (T-Mobile) σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η Fleet Complete είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία στους τομείς της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

 

Προηγούμενο άρθροACEA και UITP προειδοποιούν για τις υποδομές φόρτισης των ΜΜΜ
Επόμενο άρθροΝέο Audi S8: συναρπαστικές επιδόσεις, κορυφαία πολυτέλεια