Η Continental αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο οθονών της δεχόμενη μεγάλη παραγγελία, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, κυρτής οθόνης σχήματος V.

  • Δύο σε ένα: Τα όργανα και η κεντρική οθόνη, σε σχήμα V, σε ενιαίο σύνολο για ταχύτερη και ευκολότερη λήψη πληροφοριών
  • Το σύστημα εξυπηρετεί μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων ασιάτη κατασκευαστή οχημάτων με  παγκόσμια δραστηριότητα
  • Το πρώτο όχημα με την οθόνη της Continental θα κυκλοφορήσει το 2023

Το προϊόν θα ενσωματωθεί σε μεγάλη γκάμα παγκόσμιου ασιάτη κατασκευαστή οχημάτων. Έτσι, η εταιρεία προωθεί επιτυχώς τις μεγάλες, συνεχόμενες οθόνες ξεχωριστού σχήματος που εμπλουτίζουν την εμπειρία χρήστη (UX), ως κυρίαρχη επιφάνεια του οχήματος.

«Είμαστε ευτυχείς που λάβαμε μια ακόμα μεγάλη παραγγελία για ένα από τα υπερσύγχρονα συστήματά μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ικανότητές μας σε εμπειρία χρήσης», λέει ο Philipp von Hirschheydt, Επικεφαλής Δραστηριοτήτων Εμπειρίας Χρήστη της Continental. «Η λύση οθόνης σχήματος V παρέχει ιδιαίτερη άνεση και εργονομία στον οδηγό, απλοποιεί τη λήψη σημαντικών πληροφοριών και αποτελεί ελκυστικό προϊόν δύο σε ένα. Είναι κατάλληλη για μεγάλη γκάμα διαφορετικών οχημάτων». Οι παραγγελίες για λύσεις οθόνης ανέρχονται πλέον πάνω από 5,5 δισ. ευρώ.

Το σχήμα V αποτελείται από επίπεδη οθόνη οπίσθιου φωτισμού και καλύπτεται από κυρτό (“σχήματος V”) γυαλί. Εκτείνεται από την θέση του οδηγού μέχρι την κεντρική κονσόλα και συνδέει οπτικά τις δύο οθόνες του πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη πληροφοριών σε ένα ενιαίο σύνολο. Η ακτίνα και η γωνία της οθόνης εστιάζει στον οδηγό, καθιστώντας τον κέντρο της παροχής πληροφοριών. Η εργονομία της διευκολύνει την ταχύτερη πρόσληψη των σχετικών πληροφοριών από τον οδηγό, γεγονός που μειώνει την απόσπαση της προσοχής του και καθιστά ασφαλέστερη την οδήγηση. Η έναρξη παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Η οθόνη σε σχήμα V ανταποκρίνεται στις ανάγκες εξατομικευμένων σχημάτων και σχεδιασμών

Χάρη στην ειδική τεχνολογία συγκόλλησης, ονόματι Optical Bonding, δεν υπάρχουν όρια ή κενά μεταξύ του πίνακα οργάνων και της ενσωματωμένης οθόνης ενδείξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενιαία εμφάνιση της οθόνης σχήματος V. Ο σχεδιασμός της συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση στο κομψό ταμπλό.

Επιπλέον, η ακτίνα της επιτρέπει την άνετη πρόσληψη των οπτικών ενδείξεων από τη θέση του οδηγού. Το περιεχόμενο εμφανίζεται σχεδόν στην ίδια οπτική απόσταση, επιτρέποντας στον οδηγό να καταγράφει πληροφορίες εύκολα και γρήγορα. Έτσι, δημιουργεί αίσθηση “surround”, που βελτιώνει την εμπειρία και την ασφάλεια του οδηγού.

Προηγούμενο άρθροΗ BMW i Ventures επενδύει στην Bcomp
Επόμενο άρθροΣυνεργασία GM και Honda για EV