Από την 1η Οκτωβρίου, ο Δρ. Ismail Dagli (48 ετών) θα αναλάβει τον επιχειρηματικό τομέα Αυτόνομης Κινητικότητας της Continental, διαδεχόμενος τον Frank Petznick, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από τις αρχές του 2022, ο Δρ. Ismail Dagli είναι επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Smart Mobility της Continental, ο οποίος εποπτεύει τις δραστηριότητες που αφορούν υπηρεσίες κινητικότητας, φορείς εκμετάλλευσης στόλου και κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στον τομέα αυτοκίνησης της εταιρείας. Με διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών που αφορούσε την τεχνητή νοημοσύνη στην αυτόνομη οδήγηση, ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 ως μηχανικός ανάπτυξης συστημάτων προηγμένης υποβοήθησης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας στη Daimler. Το 2008 πήγε στη Bosch, όπου ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Το 2020 εντάχθηκε στην Continental και ανέλαβε επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στην επιχειρηματική μονάδα Advanced Driver Assistance Systems. Μετά την αναπροσαρμογή του τομέα αυτοκίνησης του ομίλου στις αρχές του 2022, αυτή η επιχειρηματική μονάδα μεταφέρθηκε στον τομέα Αυτόνομης Κινητικότητας, τον οποίο θα διευθύνει πλέον ο Ismail Dagli.

«Ο Ismail Dagli είναι ένας έμπειρος διεθνής μάνατζερ με εκτενή τεχνογνωσία της αγοράς και της τεχνολογίας στην αυτοματοποιημένη και αυτόνομη οδήγηση. Θα προχωρήσει με την εστιασμένη στους συνεργάτες επιχειρηματική στρατηγική της επιχειρηματικής δραστηριότητας Αυτόνομης Κινητικότητας με στόχο την ενίσχυση και επέκταση της θέσης της στην αγορά τεχνολογικά και εμπορικά», δήλωσε ο Philipp von Hirschheydt, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental και επικεφαλής του τομέα Automotive του ομίλου.

Όσον αφορά στην αυτόνομη κινητικότητα, η εταιρεία βλέπει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης σε συστήματα και εξαρτήματα. Ιδιαίτερα οι αισθητήρες ραντάρ προσελκύουν σημαντικό ενδιαφέρον παγκοσμίως. Εκτός από τις επιβεβαιωμένες παραγγελίες για δορυφόρους και ραντάρ premium από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχει επίσης περαιτέρω επιχειρηματικό δυναμικό στις λειτουργίες στάθμευσης.

Επιπλέον, η στρατηγική της Continental που εστιάζεται στους συνεργάτες επικυρώνεται από το ενδιαφέρον των πελατών της για κλιμακούμενα, υψηλής απόδοσης συστήματα που αναπτύχθηκαν από κοινού με τον συνεργάτη της Continental, Ambarella, καθώς και από τη συνεργασία με την Aurora, η οποία προμηθεύει το κιτ υλικού και εναλλακτικό σύστημα για την αυτόνομη κινητικότητα.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: παραγωγή της νέας πλατφόρμας MMA
Επόμενο άρθροΗ Volkswagen στην “Cargo Truck & Van Expo 2023”