Continental: Εστίαση στη δημιουργία αξίας
Continental Capital Market Day 2023, CEO Nikolai Setzer

Εστίαση στη δημιουργία αξίας για την Continental, που παρουσίασε στο Ανόβερο τη στρατηγική της για την επίτευξη μεσοπρόθεσμων στόχων.

  • Αυξημένοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι: πωλήσεις 51 έως 56 δισ. ευρώ, προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT 8% έως 11%
  • Αυξημένο περιθώριο διανομής μερισμάτων: 20% έως 40 % των καθαρών εσόδων(παλαιότερα: 15% έως 30 %)
  • CEO Nikolai Setzer: «Η στρατηγική μας στοχεύει στην αύξηση της δημιουργίας αξίας. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όμιλο κινητικότητας και τεχνολογίας υλικών για ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις».
  • Νέες στρατηγικές επιλογές: Η δραστηριότητα εμπειρίας χρήστη θα ανεξαρτητοποιηθεί
  • Αναθεώρηση μέτρων για περαιτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της Αυτοκίνησης
  • Ελαστικά: τα ελαστικά premium θα συνεχίσουν να δημιουργούν ευκαιρίες κερδοφόρας ανάπτυξης
  • Η ContiTech θα εστιάσει περισσότερο στην στρατηγική της βιομηχανικών δραστηριοτήτων

Κατά την Ημέρα Καφαλαιαγοράς στο Ανόβερο, η Continental ανακοίνωσε την στρατηγική της για αύξηση της δημιουργίας αξίας. Προς επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων της, η εταιρεία θα υιοθετήσει πακέτο μέτρων μείωσης κόστους. Έτσι, σκοπεύει να επιτύχει ενοποιημένο προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT 8% έως 11% τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει επίσης αναβαθμίσει τον στόχο των πωλήσεων. Βραχυπρόθεσμα (δύο έως τρία χρόνια), στοχεύει σε συνολικές πωλήσεις 44 έως 48 δισ. ευρώ. Μεσοπρόθεσμα (τρία έως πέντε χρόνια), προβλέπει συνολικές πωλήσεις 51 έως 56 δισ. ευρώ (προοπτικές 2023: 41 έως 43 δισ. ευρώ). Θα δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς τομείς και θα αναθεωρήσει το χαρτοφυλάκιό της. Επιπλέον, η εισηγμένη στο DAX εταιρεία αυξάνει το περιθώριο διανομής μερισμάτων στο 20% έως 40% των καθαρών εσόδων (παλαιότερα: 15 έως 30 %).

Στον τομέα της Αυτοκίνησης, η Continental θα επικεντρωθεί σε επιχειρηματικούς τομείς που δημιουργούν αξία και υψηλή ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο, ο τομέας Εμπειρίας Χρήστη θα προετοιμαστεί για να καταστεί ανεξάρτητος. Αυτό θα προσδώσει νέες στρατηγικές επιλογές στην δραστηριότητα οθονών και συστημάτων ελέγχου HMI. Η εταιρεία επανεξετάζει επίσης μέτρα για περαιτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες Αυτοκίνησης,  που προβλέπεται να συνεισφέρουν περίπου 1,4 δισ. ευρώ στις ενοποιημένες πωλήσεις, εντός του οικονομικού έτους.

Στον τομέα ελαστικών, η Continental θα συνεχίσει να βασίζεται σε σταθερά κέρδη και λειτουργική αριστεία. Η βιωσιμότητα, η ηλεκτροκινητικότητα και οι υπηρεσίες ψηφιακών ελαστικών θα δημιουργήσουν επίσης ευκαιρίες περαιτέρω κερδοφόρου ανάπτυξης. Στον τομέα ContiTech, θα επικεντρωθεί στην αξιόπιστη κερδοφορία, χάρη στις λύσεις υλικών από καουτσούκ και πλαστικά. Συγχρόνως, θα επικεντρώσει την στρατηγική της στις βιομηχανικές δραστηριότητες του ομίλου, με στόχο να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων της ContiTech από περίπου 55% σήμερα, στο 80%.

«Η στρατηγική μας στοχεύει στην αύξηση της δημιουργίας αξίας. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όμιλο κινητικότητας και τεχνολογίας υλικών για ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις», δήλωσε ο CEO της Continental, Nikolai Setzer, στις 4 Δεκεμβρίου στο Ανόβερο, προσθέτοντας: «Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να επενδύσει κάποιος στην Continental. Διαθέτουμε ξεκάθαρη στρατηγική επίτευξης των μεσοπρόθεσμων στόχων μας. Θα επενδύσουμε ειδικά στους τομείς με ανοδική δημιουργία αξίας και θα επεκτείνουμε την τεχνολογική μας θέση όπου μας δίδεται πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Οι τρεις τομείς του ομίλου μας συνθέτουν ένα ισορροπημένο και ανθεκτικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο από κοινού με την εξαιρετικά αποτελεσματική και αποδοτική ομάδα μας θα διαχειριστούμε ευέλικτα, προνοητικά και με διορατικότητα».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, ο κ. Setzer πρόσθεσε: «Μετά από μακρά περίοδο επιτυχιών, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις και τα αποτελέσματά μας δεν ανταποκρίνονταν πάντα στις προσδοκίες μας. Συγχρόνως, όμως, αυτή η εξαιρετικά απαιτητική περίοδος μας κατέστησε πιο δυνατούς. Επομένως, εισερχόμαστε στην επόμενη φάση δημιουργίας αυξημένης αξίας από ισχυρή θέση».

 

Προηγούμενο άρθροΝέο μοντέλο επιδόσεων Mercedes-AMG CLE Coupé
Επόμενο άρθροΕκτός δρόμου εμπειρίες με το Defender στην Ελλάδα