Με τις παραδόσεις της νέας Continental GT Speed σε πελάτες ανά τον κόσμο να έχουν μόλις ξεκινήσει, η Bentley Motors έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με τίτλο “Continental Drift”, που επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου.

Το “Continental Drift” γυρίστηκε σε μια εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση στη Σικελία.

Το εξαιρετικά ζυγισμένο και εξελιγμένο σασί και ο διαμοιρασμός της ροπής της GT Speed, με το μεγαλύτερο ποσοστό των 635 PS του W12 κινητήρα να καταλήγει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στους πίσω τροχούς, έκανε εφικτή την παραγωγή αυτού του video.

Για πρώτη φορά σε μία Bentley επιδόσεων συνυπάρχουν ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD), σχολαστικά συντονισμένο με τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου, η τετραδιεύθυνση (οι πίσω τροχοί στρέφονται έως και 4° προς την ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση κίνησης σε σχέση με τους μπροστινούς ανάλογα με την ταχύτητα) και ένα νέο, εξελιγμένο ESC. Αυτά εξασφαλίζουν στο δυναμικό τετραθέσιο Grand Tourer απίστευτο έλεγχο και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, που δίνουν στον οδηγό την αυτοπεποίθηση να κινηθεί στο όριο, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα 900 Nm ροπής. Ανάλογα δε με το επιλεγέν πρόγραμμα οδήγησης και την παρουσία υπερστροφής, στον μπροστινό άξονα καταλήγει από 45% έως και μόλις 10% της ροπής, με το αυτοκίνητο να εξασφαλίζει στον οδηγό υψηλές εκκρίσεις αδρεναλίνης. Σαν κερασάκι στην τούρτα,  τα νέα κεραμικά φρένα άνθρακα διαθέτουν μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 440 χιλ. και δεκαπίστονες δαγκάνες, τα μεγαλύτερα φρένα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Η ταινία γυρίστηκε σε ένα μόλις 24ωρο, στη Σικελία. Για αυτό το γεγονός, η Bentley μετέτρεψε την εγκαταλελειμμένη βάση του ΝΑΤΟ, παλαιότερα γνωστή ως αεροπορικός σταθμός Comiso, σε πίστα gymkhana. Αρχικά κτισμένο το 1936, το Comiso χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1980 ως έδρα για 112 πυραύλους Cruise, εξοπλισμένους με πυρηνική κεφαλή και ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη νότια Ευρώπη. Εγκαταλειμμένο για πάνω από σχεδόν 30 χρόνια, το Comiso είχε αφεθεί στις διαθέσεις της φύσης.

Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία ο πολυβραβευμένος στην αυτοκινητοβιομηχανία David Hale, υποστηριζόμενος από ειδικούς πιλότους drone και τον φωτογράφο Mark Fagelson. Μέλη της ομάδας επικοινωνίας της Bentley είχαν ενεργό συμμετοχή, κάνοντας και κάποιο «πέρασμα» στην κάμερα.

Η R-Type Continental του 1952 που εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος του video, είναι αυτοκίνητο της Bentley από τη συλλογή Heritage, και στην εποχή του ήταν το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο. Ο κομψός αλλά ισχυρός σχεδιασμός της R-Type Continental αποτέλεσε επίσης έμπνευση για το σχεδιασμό της Continental GT, με τα δύο μοντέλα να μοιράζονται κοινό σχεδιαστικό DNA.

Προηγούμενο άρθροΠέντε βασικές εφαρμογές για οδηγούς EV
Επόμενο άρθροBMW M135i xDrive: τετρακύλινδρος κινητήρας επιδόσεων