Η Continental λανσάρισε ένα σύστημα διαχείρισης ελαστικών, Conti C.A.R.E. (Connected Autonomous, Reliable, Electrified), για αυτόνομους και ηλεκτροκίνητους στόλους.

Σε συνδυασμό με το διαδικτυακό ContiConnect Live, το Conti C.A.R.E. παρέχει ευέλικτη διαχείριση ελαστικών για σύγχρονα αυτόνομα οχήματα, όπως τα robo-taxi, ενισχύοντας τις επιδόσεις και συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση του κόστους, όπως ισχυρίζεται η Continental.

Ενσωματωμένοι αισθητήρες ελαστικών αυτοκινήτων

Οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη δομή του ελαστικού παράγουν και αξιολογούν δεδομένα σχετικά με το βάθος των αυλακώσεων πέλματος, τις πιθανές ζημιές, τη θερμοκρασία και την πίεση του ελαστικού. Αυτό το σύστημα παρακολούθησης, που αποκαλείται ContiSense, μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών στο ContiConnect Live.

Αυτο-διαχειριζόμενα ελαστικά

Επιπλέον, η πίεση των ελαστικών ρυθμίζεται ενεργά με φυγόκεντρες αντλίες ενσωματωμένες στον τροχό. Καθώς το όχημα επιταχύνει, η φυγόκεντρη δύναμη ενεργοποιεί την αντλία για να παράγει συμπιεσμένο αέρα. Αυτό διατηρεί την πίεση στο σωστό επίπεδο και συμβάλλει στην επίτευξη μείωσης των εκπομπών CO2.

Η Continental ισχυρίζεται όπως το Conti C.A.R.E. διευκολύνει την αποτελεσματική διαχείριση της κινητικότητας από τους διαχειριστές στόλων.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Alain Van Groenendael τοποθέτησε νέους διευθυντές στην Arval
Επόμενο άρθροΟ Adam Longenecker στην Zimmer Biomet