Το Groupe PSA παραμένει στη “Climate Change A-List” της CDP. Ο Όμιλος διακρίνεται για τις δράσεις του στη μείωση εκπομπών, τον μετριασμό των κλιματικών κινδύνων και την ανάπτυξη της οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με βάση τη δήλωσή του στη CDP το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το Groupe PSA συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην “Climate Change A-List” της CDP το 2016.

Ο Carlos Tavares, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe PSA, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που η CDP αναγνωρίζει τη σκληρή προσπάθεια των ομάδων του  Ομίλου που διαχειρίζονται με επιτυχία τη μετάβασή μας σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αγωνίζονται να διατηρήσουν μια καθαρή, ασφαλή και προσιτή κινητικότητα για τους πολίτες. Αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση ως ηθική υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές και επιτελούμε το μερίδιο της παγκόσμιας προσπάθειας που μας αντιστοιχεί για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όλοι οι οικονομικοί κλάδοι πρέπει να αναλάβουν προσπάθειες μείωσης ανάλογα με τις εκπομπές τους και με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό θα βοηθούσε τους καταναλωτές να προχωρήσουν στις δικές τους προσπάθειες σχετικά με τις εκπομπές CO2, μεταξύ των απολύτως και των λιγότερο απαραίτητων, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαία διακοπή καταναλωτικών συνηθειών που συνιστούν οι επιστήμονες, σε σχέση με την επείγουσα κλιματική κατάσταση”.

Ο Paul Simpson, CEO της CDP, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στις εταιρείες που κατάφεραν να ενταχθούν φέτος στην A-List της CDP για τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις τους και τη διαφάνεια. Οι εταιρείες της A List κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά της εταιρικής βιωσιμότητας, αντιμετωπίζοντας τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και διασφαλίζοντας την ανάπτυξή τους στην αυριανή οικονομία”.

Αυτή η ανταμοιβή αποτελεί μέρος της συνολικής αναγνώρισης της πρωτοπορίας και της δέσμευσης του Ομίλου PSA στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής:

  • Τον περασμένο Νοέμβριο, οι στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2 της PSA Automobiles SA πιστοποιήθηκαν επιστημονικά από την SBTi[1] ως συναφείς με τις μειώσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, δηλαδή τον περιορισμό της αύξησης θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2° C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
  • Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Όμιλος PSA βρισκόταν στην κορυφή του Climate and Energy Benchmark [2]WBA, η οποία κατατάσσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σύμφωνα με την τάση τους ενεργούς προώθησης οχημάτων χαμηλών εκπομπών και επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες.

Η CDP αξιολογεί τις εταιρείες ανάλογα με την εύρος των δεσμεύσεων για το κλίμα, τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, όπως ο καθορισμός φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων. Μπορείτε να δείτε εδώ τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στην CDP “Climate Change A-List”.

[1] Η πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi) είναι μια συνεργασία μεταξύ των Carbon Disclosure Project (CDP), του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (WRI) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

[2] Η Παγκόσμια Συμμαχία Συγκριτικής Αξιολόγησης (World Benchmarking Alliance WBA), η οποία υποστηρίζεται ιδιαίτερα από την πρωτοβουλία ACT (Αξιολόγηση της μετάβασης σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα), κατατάσσει τις εταιρείες σε ό,τι αφορά τη συμβολή τους στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθροΤο BMW Group Hellas παραμένει στην κορυφή
Επόμενο άρθροΜάρκες και μερίδια στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου