CARA: Πιστοποίηση Ελέγχου Κατάστασης Μπαταρίας

Η Moba και η AVILOO είναι οι πρώτες εταιρείες που έλαβαν πιστοποίηση Ελέγχου Κατάστασης Μπαταρίας από την CARA Europe για μεταχειρισμένα EV.

  • Η CARA Europe ξεκινάει την πρώτη ανεξάρτητη πιστοποίηση ελέγχου μπαταριών EV στην Ευρώπη.
  • Το «Battery Health Check, CARA Approved» αποτελεί ορόσημο αξιόπιστης πιστοποίησης μπαταριών EV.
  • Η Moba και η AVILOO είναι οι πρώτες εταιρείες που πέρασαν τους απαιτούμενους ελέγχους από την TÜV SÜD.

Η CARA Europe, ένωση του ευρωπαϊκού κλάδου remarketing αυτοκινήτων, ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου πανευρωπαϊκού ανεξάρτητου συστήματος πιστοποίησης ελέγχου μπαταριών μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Η διαδικασία, που αποκαλείται «Battery Health Check, CARA Approved», αποτελεί σημαντικό ορόσημο αξιόπιστης πιστοποίησης χρησιμοποιημένων μπαταριών EV και καταχωρήθηκε στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Η CARA EUROPE αναγνώρισε τη MOBA και την AVILOO ως τις δύο πρώτες εταιρείες που πέρασαν επιτυχώς τις εφαρμογές και τους τεχνικούς ελέγχους της ανεξάρτητης εταιρείας δοκιμών TÜV SÜD. Η Moba και η AVILOO επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους παροχής αξιόπιστων ελέγχων κατάστασης μπαταριών μεταχειρισμένων EV. Ο Πρόεδρος της CARA Europe, Wolfgang Reinhold, συγχαίροντας τις δύο εταιρείες, δήλωσε:

«Πιστεύουμε πως διαθέτουμε πλέον ένα στιβαρό και αξιόπιστο εργαλείο διεξαγωγής ελέγχων σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο Έλεγχος Κατάστασης Μπαταριών της CARA ανταποκρίνεται σε επείγουσα ανάγκη της αγοράς. Εξαλείφοντας την αβεβαιότητα των αγοραστών σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας του οχήματος, βοηθάμε τους πωλητές να διαφυλάξουν την υπολειμματική αξία των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας».

Η Moba, η AVILOO και οι μελλοντικά πιστοποιημένες εταιρείες εξουσιοδοτούνται να χρησιμοποιούν το λογότυπο της CARA Europe’s Battery Health Check στα προϊόντα και τις διαφημίσεις τους, δηλώνοντας τη συμμόρφωσή τους με τα αυστηρά πρότυπα της CARA Europe.

Η πιστοποίηση Battery Health Check συνιστά κορυφαίο επίτευγμα των συλλογικών προσπαθειών της ειδικής ομάδας CARA Europe Battery Health, με επικεφαλής τον Rοland Gagel.

Η ομάδα εργασίας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και αποτελείτο από εταιρείες του φάσματος του κλάδου remarketing, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών leasing οχημάτων, παρόχων τεχνικού ελέγχου, αναλυτών δεδομένων και εταιρειών δημοπρασίας.

Κατά το περασμένο έτος και μέχρι σήμερα, η ομάδα εργασίας πραγματοποίησε ολοκληρωμένη ανασκόπηση της αγοράς μπαταριών EV, αξιολογώντας την παρούσα κατάσταση τεχνολογίας, καταλήγοντας σε συναφή, χρήσιμο και εφαρμόσιμο ορισμό πιστοποίησης κατάστασης μπαταριών EV. Το μέλος του ΔΣ της CARA, Roland Gagel, εξήγησε:

«Υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το εάν η κατάσταση φόρτισης έπρεπε να καθορίζεται ανεξαρτήτως ή χρησιμοποιώντας δεδομένα του οχήματος. Τελικά, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η αναπαραγωγιμότητα και η συγκρισιμότητα βάσει τιμών κατασκευαστή είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τους αγοραστές ως προς την κατάσταση των μπαταριών τους, καθώς και για τις εγγυήσεις τους».

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την πιστοποίηση της κατάστασης μπαταριών ήταν η κάλυψη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας εκ μέρους της εταιρείας ελέγχου. Για να αποκτήσει πιστοποίηση CARA, η εταιρεία πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 80% των ταξινομήσεων BEV στην Ευρώπη κατά το προηγούμενο έτος. Το σχέδιο προβλέπει να αυξηθεί η απαίτηση στο 90% έως το 2025.

Η CARA Europe αξιολογεί εφαρμογές παρόχων υπηρεσιών, για να τους δοθεί η πιστοποίηση διεξαγωγής ελέγχων κατάστασης μπαταριών EV. Η ένωση προβλέπει πιστοποίηση πολλών αιτούντων πριν από το τέλος του 2023, διευρύνοντας σημαντικά την κάλυψη πιστοποίησης Battery Health Check.

Για το μέλλον, η CARA Europe αναπτύσσει δεύτερο επίπεδο πιστοποίησης, βάσει πρωτοκόλλου αξιολόγησης μπαταρίας ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Η ένωση χαιρετίζει την υποστήριξη και τη συμβολή του κλάδου για κάλυψη των απαιτήσεων πιστοποίησης επόμενου επιπέδου.

Προηγούμενο άρθροΤο Βαρόμετρο Κινητικότητας της Arval 2023
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη η επανάσταση της Alpine