Η MILES, η startup carsharing με έδρα το Βερολίνο, δεν χρεώνει βάσει του χρόνου χρήσης του αυτοκινήτου, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι πάροχοι carsharing αλλά ανά χιλιόμετρο.

Με τη χρέωση των χρηστών με βάση την απόσταση, αντί του χρόνου ή της κυκλοφορίας, η MILES ξεχωρίζει από άλλες αντίστοιχες εφαρμογές. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 στο Βερολίνο, δραστηριοποιείται εκεί και στο Αμβούργο, αλλά η startup μπορεί να έχει διεθνή σχέδια επέκτασης, ειδικά μετά την πρόσφατη επιτυχημένη συγκέντρωση κεφαλαίων. Η MILES Mobility, που διευθύνεται από τον συνιδρυτή της Hero Delivery – Lukasz Gadowski, χρηματοδοτήθηκε με 5 εκατ. ευρώ.

Από 1 χλμ. έως 1 μήνα

Η MILES Mobility ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες εταιρείες. Προσφέρει άνευ προηγουμένου ευελιξία με την αρχή χρέωσης ανά χιλιόμετρο, καθώς και με το εύρος της ενοικίασης που αρχίζει από 1 χλμ. και εκτείνεται σε ένα μήνα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ειδικοί σταθμοί, οπότε οι χρήστες μπορούν να αφήσουν το όχημα οπουδήποτε θέλουν – αρκεί να είναι ένα νόμιμο σημείο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τα αυτοκίνητα της MILES Mobility μπορούν να κρατηθούν μέσω της εφαρμογής της, η οποία επιτρέπει επίσης το άνοιγμα του κλειστού οχήματος χωρίς κλειδί. Αφού απαντήσετε σε μια σύντομη έρευνα σχετικά με το αυτοκίνητο και την άδεια οδήγησης σας, μπορείτε να ξεκινήσετε και φτάνοντας στον προορισμό σας κάνετε κλικ στο ‘end ride’ στην ίδια εφαρμογή.

Και αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι για κάθε μισθωμένο αυτοκίνητο, η MILES Mobility συγκεντρώνει ένα λεπτό ανά χιλιόμετρο για την MILEScharity, η οποία το επιστρέφει στην κοινότητα. Μια μικρή χειρονομία ανά χιλιόμετρο που θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χιλιόμετρα που διανύει ο στόλος της MILEs Mobility στο σύνολό του.

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΕΑΑ ζητά τη λήψη μέτρων για την ανανέωση του γερασμένου στόλου φορτηγών
Επόμενο άρθροΠαρά τις απαγορεύσεις ντίζελ στη Γερμανία πολλοί αρνούνται τα EV