Η Bosch συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία στην Eλλάδα, με το 50% σχεδόν του τζίρου της να αφορά τον τομέα της αυτοκίνησης.

Την λειτουργία ενός επιπλέον υποστηρικτικού τμήματος στην εταιρεία, αυτό του Business Development ανακοίνωσε η Bosch Eλλάδας, Στόχος είναι ο εμπλουτισμός του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και η διείσδυσή της σε νέους εμπορικούς τομείς της ελληνικής αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται άμεσα για την ελληνική αγορά αισθητήρες πάρκινγκ, οι οποίοι αποτελούν βασικό προϊόν για τις έξυπνες πόλεις. Ακόμη, η Bosch πρόκειται να εισάγει στην Ελλάδα και ένα νέο καινοτόμο προϊόν για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το Call4U. Πρόκειται για μια συσκευή retrofit που μέσω bluetooth συνδέεται με το κινητό του οδηγού και σε περίπτωση ατυχήματος στέλνει ειδοποιητήριο SMS σε τέσσερις αριθμούς που έχει προδηλώσει ο χρήστης. Το Call4U μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα ακόμη και σε όσα είναι παλαιάς τεχνολογίας.

Σημειώνεται πως η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 106 χρόνων στη χώρα μας, κατόρθωσε να σημειώσει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 5η συνεχή χρονιά στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρεία κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 12,3% σε σύγκριση με το 2017. Επιπρόσθετα, βάσει ενοποιημένων στοιχείων, το EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 4,3%, ενώ τα κέρδη της προ φόρων ανήλθαν στο 1,76 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί πως η Bosch Eλλάδας κατόρθωσε να επιτύχει τη συνέχιση των θετικών της επιδόσεων και για την τρέχουσα χρονιά, καταγράφοντας 37,8 % αύξηση πωλήσεων το 1ο τετράμηνο του έτους.

Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου (που αντιστοιχεί στο 46,9% των συνολικών πωλήσεων) κατέγραψε συνολική αύξηση +10,1% συγκριτικά με το 2017, το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας +12,9%, το τμήμα Ηλεκτρικών Εργαλείων ολοκλήρωσε μια εξίσου εξαιρετική πορεία, με συνολική αύξηση +16,9%, ενώ τέλος το τμήμα Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτιρίων κατέγραψε αύξηση +12,8%.  Σημαντική συμβολή στην πορεία αυτή  έχει η ραγδαία οργανική ανάπτυξη που καταγράφεται στον τομέα των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου, μετά από πρόσφατη τροποποίηση της συμφωνίας εμπορίας των μπαταριών αυτοκινήτου για την ελληνική αγορά.

Ο Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, δήλωσε σχετικά με την ανοδική πορεία της εταιρείας, που τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης: “Η πορεία της εταιρείας ήταν καλή, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Καταφέραμε για 5η συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας για το 2019 είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ‘Τεχνολογία για τη ζωή’, παρέχοντας τόσο τις ‘παραδοσιακές’ μας αξιόπιστες λύσεις, όσο και ένα νέο χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από ΙοΤ προϊόντα και υπηρεσίες για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το έξυπνο σπίτι και την έξυπνη γεωργία”.

Bosch Ελλάδας

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 68 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 463 άτομα. Όπως αναφέρθηκε, οι συνολικές πωλήσεις της για το 2018 ανήλθαν σε 48,6 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οικιακών συσκευών (BSH), οι πωλήσεις φτάνουν τα 180 εκατ. ευρώ. Διαθέτει παρουσία  στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων και Εργαλείων Μέτρησης και Κήπου, Οικιακών Συσκευών, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Tο οικονομικό έτος 2018 είχε πωλήσεις της τάξης των 78,5 δισ. ευρώ και απασχολούσε περίπου 410.000 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Λύσεις Κινητικότητας, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Ως ηγετική εταιρεία στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της στους αισθητήρες, το λογισμικό και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 460 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Προηγούμενο άρθροSafety Pit Stop από την Anytime και τη Νέα Οδό
Επόμενο άρθροTaaS Technology, δύο συνέδρια για CAVs και Κινητικότητα