Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες ασφάλειας από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Euro NCAP, το IIHS και το KNCAP.

Ψηφιακή, δυναμική και, για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική ως BMW i5. Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 θέτει πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας. Ανεξάρτητοι οργανισμοί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κορέα απένειμαν στην BMW Σειρά 5 Sedan κορυφαίες βαθμολογίες. Μάλιστα εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα συστήματα ενεργής υποβοήθησης όσο και από την παθητική ασφάλεια.

Πεντάστερη κατάταξη στο Euro NCAP

Οι ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (European New Car Assessment Programme – Euro NCAP) βαθμολόγησαν την όγδοη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan με πέντε αστέρια.

Ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός με συστήματα υποβοήθησης οδηγού που σχετίζονται με την ασφάλεια συμβάλλει σημαντικά στο κορυφαίο αποτέλεσμα. Όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που χρησιμοποιούνται στη νέα BMW Σειρά 5 είναι από τα καλύτερα της αγοράς και εντυπωσίασαν τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας του Euro NCAP με το εύρος των λειτουργιών και την αξιόπιστη απόκρισή τους.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan σκόραρε και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας με την καινοτόμο φιλοσοφία ολοκληρωμένης ασφάλειας, που εξελίσσεται συνεχώς. Εκτός από τις ανθεκτικές δομές στήριξης και τις σχεδιασμένες με ακρίβεια ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός συστημάτων συγκράτησης που συντονίζονται με ακρίβεια ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP αποτελούν ένα πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένο πρότυπο για την ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος που αναπτύσσεται συνεχώς. Η υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων απονέμεται αποκλειστικά σε οχήματα που εξασφαλίζουν άριστη προστασία από τις συγκρούσεις και είναι καλά εξοπλισμένα με ολοκληρωμένη και πρακτική τεχνολογία για την πρόληψη των ατυχημάτων.

Βραβείο TOP SAFETY PICK+ από το Insurance Institute for Highway Safety των ΗΠΑ

Το Αμερικανικό Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) έδωσε επίσης την καλύτερη βαθμολογία με την αξιολόγηση TOP SAFETY PICK+. Ειδικότερα εκθειάστηκε το στάνταρ σύστημα υποβοήθησης για την αποφυγή μετωπικών ατυχημάτων, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές βαθμολογίες στις δοκιμές τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρες όσο και τη νύχτα. Σε συνδυασμό με το σύστημα φωτισμού, το «+» στη βαθμολογία TOP SAFETY PICK+ ήταν καθοριστικό. Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που απονέμει το συγκεκριμένο ινστιτούτο.

Σε διάφορες δοκιμές σύγκρουσης, η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας της νέας BMW Σειράς 5 απέδειξε επίσης ότι εγγυάται πάντα πλήρη προστασία από τραυματισμούς, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο και τη θέση των επιβατών μέσα στο όχημα.

Η διαδικασία δοκιμών του Insurance Institute for Highway Safety είναι το πρότυπο για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ασφάλειας που παρέχουν τα νέα οχήματα στην αμερικανική αγορά, η οποία είναι σημαντική για την BMW Σειρά 5 και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις αποφάσεις των πελατών fleet στις ΗΠΑ.

“Safest Car of the Year” στο KNCAP στη Ν Κορέα

Στην Κορέα, το Υπουργείο Μεταφορών απένειμε στην BMW i5 τον τίτλο “Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς”. Τη συγκεκριμένη διάκριση δικαιούται μόνο το όχημα που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία KNCAP κατά το αντίστοιχο έτος. Κατά την επίσημη απονομή του βραβείου, ο Dominik Schuster, Επικεφαλής Ασφάλειας Οχημάτων στο BMW Group, τόνισε τη σημασία του: «Οι κορυφαίες βαθμολογίες KNCAP υπογραμμίζουν τη διαδικασία ανάπτυξης που εστιάζει στην ασφάλεια και αποδεικνύουν τη δέσμευση του BMW Group στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων».

Οι ανεξάρτητοι οδηγοί δοκιμών εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τις επιδόσεις στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, με την BMW Σειρά 5 Sedan να πληροί το 99,5% των εν λόγω απαιτήσεων. Στην Κορέα βαθμολογήθηκαν επίσης με άριστα τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών. Ορισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού απέσπασαν ομοίως τη μέγιστη βαθμολογία.

Ο τίτλος “Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” αποδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τον πρωτοποριακό ρόλο του BMW Group σε μία από τις σημαντικότερες επιμέρους αγορές παγκοσμίως για την BMW Σειρά 5 Sedan.

Προηγούμενο άρθρο70 χρόνια Giulietta και 50 χρόνια Alfetta GT
Επόμενο άρθροStellantis: πλατφόρμα BEV STLA Large με αυτονομία 800 χλμ