Το BMW Group έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την αύξηση της βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσκαλεί startups από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό Open Call 360° Sustainability.

Η συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών. Γι’ αυτό, το BMW Group λανσάρισε το BMW Startup Garage το 2015 και τώρα κάνει το επόμενο βήμα με το Open Call 360° Sustainability Challenge.

«Ανυπομονούμε να λάβουμε αιτήσεις από ιδρυτές επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Εδώ και καιρό, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι startups μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε την ατομική, συνδεδεμένη και βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Bernhard Schambeck, επικεφαλής του BMW Startup Garage.

Ο Διαγωνισμός ορίζει επτά τομείς καινοτομίας στους οποίους οι startups μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις λύσεις τους:

  • Ανακυκλώσιμα Υλικά
  • Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Ενεργειακά Αποδοτική Παραγωγή
  • Ευφυία Κινητών Συσκευών (Mobile Intelligence)
  • Ευφυής Διαχείριση Κτιρίων
  • Πελατοκεντρική Κινητικότητα
  • Βιώσιμες Τεχνολογίες

Υπάρχει επίσης η επιλογή “wild card” για συναρπαστικά θέματα που δεν εντάσσονται σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Το BMW Startup Garage θα αξιολογήσει τις καινοτομίες που θα υποβληθούν. Οι startups που θα επιλεγούν θα κληθούν να παρουσιάσουν τη λύση τους στα τέλη Ιουνίου, έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν ως πελάτη το BMW Group. Οι τελικοί νικητές θα αναγνωριστούν στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο. Καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή των startups και τη δυνατότητά τους να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο είναι να αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο η λύση συμβάλλει στη βιωσιμότητα του BMW Group στους παραπάνω αναφερθέντες τομείς καινοτομίας.

Οι νικήτριες startups θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επιχειρησιακών πελατών (venture client programme) του BMW Startup Garage. Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα και τις επτά κατηγορίες για τις οποίες μπορούν να αιτηθούν κατά τη διάρκεια εικονικής ενημέρωσης, διάρκειας μιας ώρας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μάϊου, 16:00-17:00. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό έχει ανοίξει στο BMW Startup Garage website. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να έχουν παραληφθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Το BMW Group προσφέρει μακροπρόθεσμη συνεργασία και εκτενές δίκτυο

Το BMW Startup Garage μοιράζεται ιδέες με περισσότερες από 1.000 startups σε περίπου 30 χώρες κάθε χρόνο, αναζητώντας καινοτομίες που προσφέρουν πραγματικά οφέλη για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα συστήματα και τις διαδικασίες του BMW Group. Αυτό διασφαλίζει στην εταιρεία πρόσβαση από νωρίς σε καινοτομίες που μπορούν να εξατομικευτούν πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Σε αντάλλαγμα, οι startups αποκτούν πολύτιμες γνώσεις για τις διαδικασίες της αυτοκίνησης και έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο μέσα στην εταιρεία. Επίσης, λαμβάνουν υποστήριξη για την τελειοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Στόχος του προγράμματος είναι να αξιολογήσει και να βοηθήσει τις startups να γίνουν προμηθευτές και μακροπρόθεσμοι εταίροι του BMW Group. Από τότε που ιδρύθηκε το Startup Garage, περισσότερες από 100 τεχνολογικές startups με μία επένδυση ύψους άνω των 2,8 δις δολαρίων έχουν περάσει από το πρόγραμμα.

Εκτενής δέσμευση στην παγκόσμια σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων

Το BMW Startup Garage είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους βασίζεται η συνεργασία του BMW Group με startups από όλο τον κόσμο. Μέσω της BMW i Ventures, το BMW Group επενδύσει σε ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογικές start-ups που μπορούν να δημιουργήσουν επιπρόσθετη στρατηγική αξία για την εταιρεία – εστιάζοντας σε τομείς όπως ψηφιακές τεχνολογίες οχημάτων, αυτόνομη οδήγηση και κινητικότητα on-demand. Η BMW i Ventures εξασφαλίζει στο BMW Group πρόσβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Για την υποστήριξη βιώσιμων startups και επιχειρηματιών, το BMW Foundation Herbert Quandt λανσάρισε το πρόγραμμα επιταχυντή RESPOND που λειτουργεί υπό την UnternehmerTUM. Το RESPOND είναι το πρώτο στον κόσμο πρόγραμμα επιταχυντή που υποστηρίζει την υπεύθυνη ηγεσία και κατά συνέπεια βοηθά στην επέκταση βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων για ένα καλύτερο μέλλον, σύμφωνα με την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Από το 2016, ο Επιταχυντής Startup της MINI URBAN-X λειτουργεί με περισσότερες από 60 startups, οι καινοτομίες των οποίων κάνουν η ζωή στην πόλη καλύτερη, πιο ευχάριστη, πιο άνετη, πιο βιώσιμη και πιο βιωματική. Οι startups επεξεργάζονται λύσεις για μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε όλο τον πλανήτη, σε κατηγορίες όπως κινητικότητα, υποδομές, ενέργεια και ανακύκλωση.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe
Επόμενο άρθροMasdar – Taaleri Energia – Autohellas σε φωτοβολταϊκά