BMW Group: ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων στις ΗΠΑ

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το BMW Group αναδείχτηκε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο του Spartanburg στη Νότια Καρολίνα εξήγαγε 218.820 οχήματα με αξία εξαγωγών πάνω από 8,9 δισ. δολάρια το 2020.

Οι  πέντε σημαντικότερες χώρες στις οποίες εξάγονται τα οχήματα του εργοστασίου του Spartanburg είναι η Κίνα (23,3% της αξίας εξαγωγών), η Γερμανία (12,9%), η Ν. Κορέα (7,8%), ο Καναδάς (6%) και η Ρωσία (5,3%). Τα οχήματα εξάγονται μέσω του Λιμανιού του Charleston (πάνω από 189.000 μονάδες), και πέντε ακόμα λιμανιών που βρίσκονται νοτιοανατολικά. Πάνω από 13.000 οχήματα εξήχθησαν επίσης μέσω σιδηροδρόμου.

Νέο ρεκόρ παραγωγής για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς

Το BMW Group παρήγαγε συνολικά 361.365 οχήματα στο εργοστάσιο. Περίπου 218.000 από αυτά κατασκευάστηκαν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, σηματοδοτώντας ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

«Η κατάκτηση για μία ακόμα φορά της 1ης θέσης στις αμερικανικές εξαγωγές αυτοκινήτων είναι το άμεσο αποτέλεσμα της δέσμευσης και της αφοσίωσης της ομάδας του εργοστασίου του Spartanburg σε όλη τη διάρκεια του 2020, μιας χρονιάς υψηλών προκλήσεων για την παραγωγή», δήλωσε ο Dr Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για την Παραγωγή. «Παρά τις διαφορετικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, το εργοστάσιο κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Αυτό όχι μόνο δείχνει την ισχυρή απήχηση των προϊόντων μας, αλλά και την εξαιρετική ευελιξία και τις δυνατότητες του δικτύου παραγωγής».

Αυξανόμενο ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Το εργοστάσιο του BMW Group στις ΗΠΑ, στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις δύο εκ των πιο δημοφιλών οχημάτων του εργοστασίου, σημείωσαν επίσης ρεκόρ παραγωγής το 2020. Οι BMW X3 xDrive30e* και BMW X5 xDrive45e* πέτυχαν ρεκόρ όλων των εποχών με 23.000 και 24.000 μονάδες αντίστοιχα – που αντιστοιχεί στο 13% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου – μεταξύ άλλων, χάρη σε μία επέκταση του τμήματος συναρμολόγησης μπαταριών το 2019. Το BMW Group κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για ηλεκτροκίνητα οχήματα στο Spartanburg από το 2015.

Το εργοστάσιο του Spartanburg αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής του BMW Group από το 1994 και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει περίπου 1.500 οχήματα την ημέρα, εξάγοντας πάνω από τα δύο τρίτα των μοντέλων του σε 125 αγορές. Η γκάμα περιλαμβάνει τα πέντε μοντέλα BMW X: X3, X4, X5, X6 και X7, τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα Χ και δύο plug-in υβριδικά X. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τα 450.000 οχήματα, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό του ξεπερνά τα 11.000 άτομα.

Προηγούμενο άρθροΝέα έκδοση SUV Citroën C3 Aircross C-Series
Επόμενο άρθροBentley: Συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα RaRE