Βασικό επίκεντρο της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group είναι η μείωση των εκπομπών CO2.

Όπως δηλώνεται εμφατικά από τους εκπροσώπους της εταιρείας, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, το BMW Group εξακολουθεί να έχει κάθε πρόθεση να διατηρήσει τον στόχο εκπομπών CO2 του στόλου του για το 2021.

Ο όμιλος σκοπεύει να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους εκπομπών CO2 για την Ευρώπη κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, και έχει επιτύχει ήδη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 στην ΕΕ κατά περίπου 20% το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Τα οχήματα BMW και MINI με συστήματα ηλεκτροκίνησης προσφέρονται τώρα σε 74 αγορές σε όλο τον κόσμο, όπου πωλήθηκαν περισσότερα από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα το 2019. Μέχρι το τέλος του 2021, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο των στόχων βιωσιμότητας, το BMW Group θα επιδιώξει να κυκλοφορούν πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ως αποτέλεσμα της μαζικής επέκτασης της ηλεκτροκίνησης, οι εκπομπές ρύπων του στόλου οχημάτων του BMW Group ανά χιλιόμετρο που διανύουν θα μειωθούν κατά 40% περίπου μέχρι το 2030.

Προηγούμενο άρθροStena: δεύτερη ζωή στις μπαταρίες λεωφορείων Volvo
Επόμενο άρθροSolvay – Veolia: Συνεργασία για τις μπαταρίες