BMW Group Hellas, στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας

Το BMW Group Hellas κατέκτησε την κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας αυτοκινήτων τη χρονιά της πανδημίας με τις μάρκες BMW, MINI και BMW i. Ηγείται της κατηγορίας των plug-in υβριδικών και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Το BMW Group Hellas διατήρησε με σταθερότητα την πρώτη θέση της πολυτελούς κατηγορίας αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά για το 2020 με τις μάρκες BMW / BMW i και MINI. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ανακοινωθέντα αποτελέσματα του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η εταιρεία κατέγραψε 4.778 συνολικές ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων BMW / BMW i και MINI.

Το μερίδιο αγοράς του BMW Group Hellas στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων διαμορφώθηκε στο 41,3% αυξημένο κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019, με 3.162 ταξινομήσεις BMW / BMW i και 1.616 ταξινομήσεις μοντέλων MINI.

Για τη σταθερή επίδοση και πορεία της εταιρείας εν μέσω της πανδημίας που έπληξε την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, δήλωσε: “Οι δυναμικές επιδόσεις μας συνεχίστηκαν και το 2020, σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε έντονα από τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Με μία ολοκληρωμένη γκάμα πολυτελών μοντέλων βενζίνης, diesel, plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών BMW / BMW i και ΜΙΝΙ, κατακτήσαμε την κορυφή στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελληνική αγορά για ακόμα μία χρονιά. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι προσφέρουμε τη ‘Δύναμη της Επιλογής’ στους πελάτες μας καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε όλες τις κατηγορίες. Το 2021 αναμένεται συναρπαστικό με την έλευση ξεχωριστών νέων plug-in υβριδικών, αμιγώς ηλεκτρικών αλλά και Μ μοντέλων αλλά και νέες καινοτόμες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας”.

Ηγετική θέση του BMW Group στην κατηγορία των πολυτελών SAV (Sports Activity Vehicle)

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της ‘οικογένειας’ BMW X συνεχίστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με 1.860 συνολικές ταξινομήσεις των μοντέλων BMW X 1, X 2, X 3, X 4, X 5, X 6 και X 7 ενώ αξιοσημείωτη επίδοση σημείωσε το MINI Countryman με 978 ταξινομήσεις. Συνεπώς, στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV της ελληνικής αγοράς το μερίδιο του BMW Group ανήλθε στο 43,4% με 2.838 συνολικές ταξινομήσεις κατατάσσοντας το στην πρώτη θέση.

Εξαιρετική πορεία πωλήσεων σημείωσε η BMW Σειρά 1 με το 2020 να είναι ουσιαστικά η πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά διάθεσής της στην Ελληνική αγορά. Με 769 συνολικές ταξινομήσεις, το οδηγοκεντρικό μοντέλο της BMW στην πολυτελή compact κατηγορία απέδειξε ότι ο συνδυασμός ευελιξίας και ευρυχωρίας είναι η ‘συνταγή’ της επιτυχίας της, που πρόκειται να συνεχιστεί.

Πρώτη θέση για τα Plug  in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ

Εξαιρετικές επιδόσεις που ισοδυναμούν με την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία της ελληνικής αγοράς, σημείωσαν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα (plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά) του BMW Group με 474 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς στην πολυτελή κατηγορία 44,6%. Οι νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις διαθέτουν νέες τεχνολογίες, πιο εξελιγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία για τα μοντέλα: BMW Σειρά 2 Active Tourer, BMW Σειρά 3, BMW Σειρά 5 sedan, BMW Σειρά 7, BMW X 1, BMW X 2, BMW X3 και BMW X5.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά BMW i 3 και i 3 s ήταν πρώτα σε ταξινομήσεις στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα για 7η συνεχόμενη χρονιά, με μερίδιο 36,8% ενώ κατέκτησαν την 3η θέση σε πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων. Το BMW Group διαθέτει ήδη 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε 19 εκδόσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τουλάχιστον τα 25 μοντέλα μέχρι το 2023.

Σταθερή πορεία πωλήσεων της ΜΙΝΙ στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων

Σε μία χρονιά υψηλών προκλήσεων, η ΜΙΝΙ διατήρησε σταθερή πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά με 1.616 συνολικές ταξινομήσεις. Εξαιρετική επίδοση πέτυχε η Μάρκα ΜΙΝΙ στο κανάλι λιανικής, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 13,7% σε σχέση με το 2019. Βασικός συντελεστής της επιτυχημένης επίδοσης ήταν το MINI Countryman, το περιπετειώδες SAV (Sports Activity Vehicle) της Βρετανικής μάρκας, με 978 ταξινομήσεις. Η έλευση του ανανεωμένου ΜΙΝΙ Countryman το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, που περιλαμβάνει και την plug-in υβριδική έκδοση MINI Cooper SE Countryman ALL4 πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω την επιτυχημένη πορεία πωλήσεων και το 2021. Αξιοσημείωτη πορεία με 31 συνολικές ταξινομήσεις σημείωσε το αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ (MINI Cooper SE), το οποίο παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το Μάρτιο του 2020, «ανοίγοντας» νέους ορίζοντες στη βιώσιμη μετακίνηση με τον χαρακτηριστικό fun-to-drive οδηγικό χαρακτήρα.

Αξιοσημείωτη επίδοση για την BMW Motorrad

Σε σταθερή τροχιά την περασμένη χρονιά κινήθηκε η BMW Motorrad. Με 642 συνολικές ταξινομήσεις, οι μοτοσικλέτες και τα scooters της BMW προσφέρουν απαράμιλλη οδηγική αίσθηση, υψηλές επιδόσεις, και κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας.

Σημαντική η συμβολή του After Sales 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του τμήματος After Sales του BMW Group Hellas στην επιτυχία των στόχων της εταιρείας και το 2020.

“Το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια του έτους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας/υγιεινής και επενδύοντας σε digital και ‘contactless’ υπηρεσίες”, επισημαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας.

“Η αξιοσημείωτη πορεία του BMW Group Hellas, σε μία χρονιά σφοδρών επιπτώσεων στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω Covid-19, οφείλεται στη διαρκή δέσμευση του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών να προσφέρουν στους πελάτες τους άριστη εξυπηρέτησηυψηλή ικανοποίηση με άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και μακροχρόνια εμπειρία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Anna Westerberg νέα πρόεδρος της Volvo Buses
Επόμενο άρθροStellantis: Πολυεπίπεδη ανώτατη διοίκηση