Η BMW ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των Απομακρυσμένων Αναβαθμίσεων Λογισμικού (Remote Software Upgrades) που εγκαταστάθηκαν σε οχήματα του BMW Group ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι αναβαθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται over-the-air, προσφέροντας τη δυνατότητα ενημέρωσης του λογισμικού του οχήματος, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε συνεργείο, για την άμεση διευκόλυνση των ιδιοκτητών.

Ο Christoph Grote, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Electronics & Software της BMW, δήλωσε ότι πάνω από 9 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως είναι πλέον ικανά να δέχονται αυτές τις αναβαθμίσεις, κάτι που αναδεικνύει την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα των οχημάτων που καθορίζονται από το λογισμικό.

Η δυνατότητα απομακρυσμένης αναβάθμισης εγκαινιάστηκε πριν από πέντε χρόνια και έκτοτε έχει επεκταθεί σε όλες τις μάρκες και σειρές μοντέλων του BMW Group. Με την εισαγωγή του νέου λειτουργικού συστήματος Operating System 9, και τα μοντέλα της MINI, καθώς επίσης και η Rolls-Royce Spectre, μπορούν πλέον να ενημερώνονται απομακρυσμένα. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία Απομακρυσμένης Αναβάθμισης Λογισμικού της BMW έδωσε τη δυνατότητα εγκατάστασης πολλών νέων χαρακτηριστικών και λειτουργικών βελτιώσεων στα οχήματα των πελατών.

Το BMW Group έχει στόχο να ενισχύσει την ηγετική του θέση στον τομέα αυτό, με την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών, όπως το Silent Mode και το Curve Ahead View, το οποίο προσφέρει εικονική προβολή στροφών μέσω του Head-Up Display. Επίσης, η BMW έχει αναπτύξει καινοτόμες λειτουργίες για ηλεκτρικά οχήματα, όπως το «Max Range», που μπορεί να μεγιστοποιήσει την αυτονομία και να βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό διαδρομής για τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Συνολικά, η BMW έχει παραδώσει σε πελάτες της, πάνω από 22 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το 2023, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,55 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 209.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2023 ήταν 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 155,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 154.950 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης – από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της

Προηγούμενο άρθροTavares: «Απειλή για τα Ευρωπαϊκά Εργοστάσια» οι δασμοί
Επόμενο άρθροTesla Cybercab: Tο αυτόνομο ταξί των 30.000 δολαρίων