Η Arval ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εξαγορά της Athlon, σε μια κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά leasing. Όπως εξηγεί ο Bart Beckers, Chief Commercial Officer και αναπληρωτής CEO της Arval σε συνέντευξή του στο Fleet Europe, πρόκειται ξεκάθαρα για εξαγορά και όχι για συγχώνευση, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων και αναμένει την έγκριση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εκτιμάται μέσα στους επόμενους μήνες. Με την Athlon, που δραστηριοποιείται σε 10 χώρες και διαχειρίζεται στόλο άνω των 400.000 οχημάτων, η Arval θα ενισχύσει καθοριστικά την δυναμική της για την κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς leasing. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο συνδυασμένος στόλος αναμένεται να φτάσει τα 2,3 εκατομμύρια οχήματα, φέρνοντας την εταιρεία πολύ κοντά στον σημερινό ηγέτη της αγοράς, την Ayvens. Σύμφωνα με τον Beckers, οι δύο εταιρείες έχουν την ικανότητα να αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλην, σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε πελατειακή βάση, γεγονός που θα περιορίσει τους κινδύνους απώλειας πελατών.

Συνολικά, η εξαγορά ενισχύεται και από τις σημαντικές συνέργειες που αναμένονται, από τις αγορές και το remarketing έως την εξυπηρέτηση πελατών σε περισσότερες αγορές. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της Arval στην ευρωπαϊκή αγορά και τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση, παρά τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες που επικρατούν. Όπως σημειώνει ο Beckers, ο στόχος παραμένει σαφής: ταχεία ανάπτυξη, επενδύσεις σε τεχνολογία και προστιθέμενη αξία για τους πελάτες. Εκτός αυτών τόνισε πως η συνεργασία με τη Mercedes-Benz αναμένεται να ενδυναμωθεί μέσω μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχέσης.

  • Προηγούμενο άρθροΗ Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV
    Επόμενο άρθροΗ Geely κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 39% το 2025 – Ισχυρή ανάπτυξη, νέοι στόχοι