New Volvo XC40 - exterior

Η Volvo Cars αναφέρει έσοδα 130,1 δισ. σουηδικών κορωνών (12,34 δισ. ευρώ περίπου) με πωλήσεις ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2019, ύψους 130,1 δισ. SEK (σουηδικών κορωνών), έναντι 122,2 δισ. SEK το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις πρώτου εξαμήνου που πέτυχε ποτέ στην ιστορία της.

Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου ανήλθαν στο ρεκόρ των 340.286 αυτοκινήτων, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 7,3%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Volvo Cars παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα από τη συνολική αγορά, η οποία είναι γενικά πεσμένη.

Το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη αυξήθηκε, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία να σημειώνουν αύξηση 30% και 32% αντίστοιχα. Η συνολική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2,0% το πρώτο εξάμηνο, ενώ η Κίνα και η Ευρώπη συνολικά μειώθηκαν κατά 9,3% και 3,1% αντίστοιχα κατά την ίδια περίοδο.

Ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, τόνισε πως η εταιρεία έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και την αύξηση του μεριδίου αγοράς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αξιοποιώντας τη δυναμική της Volvo που προέρχεται από μια ολοκαίνουργια σειρά βραβευμένων μοντέλων.

“Σε μια εποχή κατά την οποία οι περισσότερες αγορές στον κόσμο βλέπουν στασιμότητα στις πωλήσεις αυτοκινήτων, σημειώσαμε έντονη ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο”, δήλωσε ο κ. Samuelsson. “Συνεχίζουμε να κερδίζουμε μερίδιο αγοράς σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, αλλά η αυξημένη πίεση στις τιμές και οι δασμοί έχουν μειώσει τα λειτουργικά μας κέρδη. Τα μέτρα μείωσης κόστους που λάβαμε φέτος θα φανούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους”.

Τα λειτουργικά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθαν σε 5,5 δισ. SEK (52,2 εκατ. ευρώ) σε σύγκριση με λειτουργικό κέρδος 7,8 δισ. SEK (74 δις ευρώ) για την ίδια περίοδο πέρυσι. Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 2,6 δισ. SEK (24,67 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 67,2 δισ. SEK (637,6 εκατ. ευρώ).

Το λειτουργικό περιθώριο του πρώτου εξαμήνου υποχώρησε στο 4,2% από 6,4%, ενώ το λειτουργικό περιθώριο για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθε στο 3,9%.

Η Volvo Cars έχει λάβει πρόσθετα μέτρα κόστους εντός της εταιρείας πέραν των ήδη προγραμματισμένων μέτρων, τα οποία συνδυαστικά αποσκοπούν στη μείωση του πάγιου κόστους κατά 2 δισ. SEK. Οι δράσεις αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα συνεχίσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Για το υπόλοιπο του έτους, η Volvo Cars αναμένει συνεχή αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων, ενισχυμένη από τη συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτηση για το πλήρως ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, καθώς και από την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Οι συνθήκες της αγοράς αναμένεται να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στα περιθώρια, αλλά ο συνδυασμός των μέτρων αύξησης όγκου και κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένο κέρδος το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan LEAF στη Λατινική Αμερική
Επόμενο άρθροΗ NexTraq συνεργάζεται με το SafeDrivePod