To Avis Budget Group, Inc. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου και συνολικού έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, λόγω της ισχυρής του απόδοσης στην Αμερική. 

Τέταρτο τρίμηνο 2019 συγκριτικά με τέταρτο τρίμηνο 2018. Κυριότερα σημεία:

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% στο επίπεδο ρεκόρ των 2,2 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών
  • Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 142 εκατ. δολάρια ή 1,90 δολάρια ανά μετοχή και τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 54 εκατομμύρια δολάρια ή 0,73 δολάρια ανά μετοχή
  • Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε στο ρεκόρ των 143 εκατομμυρίων δολαρίων
  • Το κόστος στόλου ανά μονάδα βελτιώθηκε κατά 3% εξαιρουμένων των επιδράσεων συναλλαγματικής ισοτιμίας
  • Η αξιοποίηση (utilization) βελτιώθηκε κατά 100 μονάδες βάσης

Το 2019 συνολικά συγκριτικά με το 2018. Κυριότερα σημεία:

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν στο ρεκόρ των 9,2 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 2%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, για δέκατο συνεχές έτος αύξησης εσόδων
  • Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 302 εκατομμύρια δολάρια ή 3,98 δολάρια ανά μετοχή και το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα ανήλθε στα 279 εκατομμύρια δολάρια ή 3,68 δολάρια ανά μετοχή
  • Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 4% στα 788 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών
  • Το κόστος στόλου ανά μονάδα βελτιώθηκε κατά 5% εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιδράσεων
  • Επαναγορά περίπου 2,2 εκατομμυρίων μετοχών συνολικής αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων

“Σημειώσαμε ρεκόρ τετάρτου τριμήνου, που οφείλεται σε σημαντική υπεραπόδοση στην Αμερική και τον καλύτερο Δεκέμβριο που έχω δει στην καριέρα μου στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Joe Ferraro, Interim CEO του Avis Budget Group. “Προσαρμόζοντας τα αποτελέσματά μας πλήρους έτους για να εξαιρέσουμε τις επιδράσεις συναλλαγματικής ισοτιμίας, παρουσιάσαμε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 800 εκατ. δολαρίων για το 2019, στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεών μας του Οκτωβρίου. Επιπλέον, το τρίμηνο ξεκινάει πολύ καλά, καθώς η δυναμική του Δεκεμβρίου συνεχίζεται”.

Τομέας Αμερικής

Ο Izzy Martins, μεταβατικός Πρόεδρος Αμερικής, σχολίασε, “η Αμερική απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, με ένα προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 144 εκατομμυρίων δολαρίων, 17% υψηλότερο από πέρυσι, λόγω αύξησης των ημερών ενοικίασης κατά 8% και βελτιωμένου κόστους οχημάτων.”

Διεθνής Τομέας

“Καταφέραμε να αυξήσουμε τα διεθνή έσοδα σε ετήσια βάση, ενώ συγχρόνως αυξήσαμε τα ημερήσια έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιδράσεων, για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο”, δήλωσε ο Keith Rankin, Πρόεδρος του Διεθνούς Τομέα.

Κατανομή κεφαλαίου και ρευστότητα

Ο όμιλος προχώρησε σε επαναγορά περίπου 2,2 εκατ. μετοχών κατά το 2019, αξίας περίπου 62 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, το εταιρικό χρέος ανερχόταν περίπου στα 3,4 δισ.δολάρια, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν σε 686 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας το καθαρό εταιρικό χρέος στα 2,7 δισ. και τον δείκτη καθαρής εταιρικής μόχλευσης κατά 3,5 φορές.

Ο σταθμισμένος μέσος όρος των μετοχών σε κυκλοφορία ήταν 74,4 εκατ. κατά το τρίμηνο, σε σύγκριση με 77,6 εκατ. το προηγούμενο έτος, μείωση κατά 4% σε τριμηνιαία βάση.

Προοπτικές

Η πρόβλεψη για το 2020 περιλαμβάνει οικονομικά μέτρα εκτός GAAP (ΔΛΠ) και εξαιρεί την επίδραση των μελλοντικών μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο όμιλος προχώρησε σε νέα συμφωνία συνεργασίας με την SRS Investment Management, τον μεγαλύτερο του μέτοχο

Οι όροι της νέας διετούς συμφωνίας συνεργασίας περιλαμβάνουν τον διορισμό του Jagdeep Pahwa, σημερινού μέλους του ΔΣ και προέδρου του SRS, ως αντιπροέδρου του ΔΣ του ομίλου. Η επιλογή για τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα περιλαμβάνει την προσθήκη του Karthik Sarma, Managing Partner της SRS και των σημερινών μελών του ΔΣ Bernardo Hees, κ. Pahwa, Carl Sparks, Glenn Lurie, Brian Choi και Lynn Krominga.

Έξι σημερινά μέλη του ΔΣ δεν ενδιαφέρονται να επανεκλεγούν, περιορίζοντας προσωρινά το μέγεθός του σε επτά μέλη. Το ΔΣ θα προσδιορίσει έναν πρόσθετο ανεξάρτητο διευθυντή εντός 90 ημερών από την Ετήσια Συνέλευση του 2020 και μόλις διορισθεί μόνιμος Διευθύνων Σύμβουλος, θα προσχωρήσει επίσης σε αυτό, με αποτέλεσμα ένα ΔΣ εννέα ατόμων.

Προηγούμενο άρθροH Hyundai αποκαλύπτει το EV concept “Prophecy” στη Γενεύη
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η παραγωγή του Jeep Compass στο Melfi