Προληπτικά μέτρα προστασίας για τους πελάτες και τους εργαζόμενους της από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Autohellas Hertz.

Η Autohellas ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφορικά με θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό COVID-19 και προχωρά στην άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των εργαζομένων της, με στόχο την προφύλαξη τους και την συμβολή στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προβαίνει σε σχολαστικούς καθαρισμούς του αυτοκινήτου μετά την ενοικίαση του. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη προβεί στην έκδοση των σχετικών οδηγιών πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό βάσει των κατευθύνσεων που έλαβε  από τον ΕΟΔΥ προς όλους τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων.

Επιπρόσθετα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εφοδιασμού των υποκαταστημάτων της με αντιβακτηριακά υλικά (ειδικά μαντηλάκια, gel) τα οποία διατίθενται σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου για όλους τους πελάτες της.

Στην περίπτωση που προκύψει κρούσμα κορωνοϊού σε πελάτη ή σε εργαζόμενο που σχετίζεται με την καθημερινή διακίνηση των οχημάτων της, η εταιρεία θα προβεί σε ενέργειες όπως στην άμεση απολύμανση του οχήματος, της εγκατάστασης, καθώς και στο σχετικό ιατρικό έλεγχο των εργαζομένων που εξυπηρέτησαν τη μίσθωση. Επιπρόσθετα, έχει οργανωθεί σχέδιο Διαχείρισης Κρίσης στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενους των γραφείων και των υποκαταστημάτων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται δε ότι αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων είναι αποκλειστικά ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προηγούμενο άρθροDS 9 και DS Aero Sport Lounge, η αποκάλυψη
Επόμενο άρθροΤο Συμβούλιο συμφωνεί με αυστηρότερα πρότυπα για εκπομπές