Η Autohellas ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 217,1 εκατ. ευρώ έναντι 221,6 εκατ. το 2023 και το EBITDA διαμορφώνεται στα 51,5 εκατ. ευρώ έναντι 47,8 εκατ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα Κέρδη προ φόρων (ΕBT) του Ομίλου, ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ έναντι 10,3 εκατ. το 2023, ενώ τα αντίστοιχα Κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 6,0% στο πιο αδύναμο εποχικά τρίμηνο του έτους. 

Ο Κύκλος εργασιών της Autohellas από τη δραστηριότητα των μισθώσεων στην Ελλάδα (Hertz) αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024 κατά 9,4% σε σχέση με το 2023 αγγίζοντας τα 53,6 εκατ. ευρώ, αύξηση που προήλθε, τόσο από τις βραχυχρόνιες, όσο και από τις μακροχρόνιες μισθώσεις. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων ενισχύθηκε από την αυξημένη ζήτηση της τοπικής αγοράς αλλά και των τουριστικών αφίξεων στο πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους αλλά σε περιβάλλον χαμηλότερων τιμών ενοικίασης. Παράλληλα στις μακροχρόνιες μισθώσεις υπάρχει σημαντική αύξηση αποδοχών παραγγελιών και συμβάσεων που έχουν ήδη οδηγήσει σε αύξηση του στόλου.

Οι πωλήσεις εξωτερικού (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία) που σχετίζονται με τον Τομέα των μισθώσεων αυτοκίνητων (Hertz, Thrifty, Dollar, Firefly), έφθασαν συνολικά τα 32,7 εκατ. ευρώ από 30,3 εκατ. το 2023 παρουσιάζοντας αύξηση 7,9%, με ισορροπημένη ανάπτυξη βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων, με ιδιαίτερη δυναμική να εμφανίζεται στις μηνιαίες εταιρικές μισθώσεις.

Τέλος, οι εταιρείες του Ομίλου που σχετίζονται με την Εισαγωγή/Διανομή αυτοκινήτων (Seat, Cupra, Hyundai, Kia,) συνεισέφεραν συνολικά 130,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 8,1% στον κύκλο εργασιών, καθώς μετά την αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεν υπάρχει το 2024 αντίστοιχη μεταφορά παραγγελιών από προηγούμενα έτη (που περιόρισε το 2022 αλλά ωφέλησε σε τιμολογήσεις το 2023). Υπενθυμίζεται ότι η δραστηριότητα των Fiat / Jeep / Alfa Romeo, δεν ενοποιείται σε επίπεδο κύκλου εργασιών λόγω κοινού ελέγχου με την Samelet και αφορά επιπρόσθετο κύκλο εργασιών 31,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο.

Η δυναμική των αφίξεων του πρώτου τριμήνου του έτους φαίνεται πως θα συνεχιστεί και κατά το δεύτερο τρίμηνο επηρεάζοντας θετικά τη ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, και πάλι όμως με περισσότερα αυτοκίνητα στους στόλους και στην αγορά συνολικά. Παράλληλα, η δυναμική και των μακροχρόνιων μισθώσεων δείχνει εντονότερη για την εταιρεία, τόσο σε συμβατικά όσο και σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους είχαν -και αναμένεται να έχουν περαιτέρω- οι ενέργειες που ξεκίνησαν με την έκδοση του πρώτου ομολόγου της εταιρείας μέσω δημόσιας προσφοράς, καθώς και η αποτελεσματική προσπάθεια διαχείρισης της δομής του δανεισμού της εταιρείας.

 

Προηγούμενο άρθροΗ BYD σε στέλνει στον τελικό του UEFA EURO 2024
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το DAF Road Show | Open Day 2024