Aston Martin DBS 770 Ultimate

Η Aston Martin DBS 770 Ultimate είναι η πλέον βελτιωμένη, ταχύτερη και ισχυρότερη έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της μάρκας. 

Από το 2018 η DBS βρίσκεται στο αποκορύφωμα παραγωγής της Aston Martin, με κινητήρα Twin-Turbo V12, υψηλές επιδόσεις και απαράμιλλο στυλ. Η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς DBS πλησιάζει στο τέλος της και η Aston Martin παρουσίασε μια DBS που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες, την DBS 770 Ultimate.

Η ταχύτερη και ισχυρότερη DBS μέχρι σήμερα υπέστη εκτενείς βελτιώσεις σχεδιασμού και μηχανικής. Διαθέσιμη σε μορφή Coupe και Volante, η DBS770 Ultimate θα παραχθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί – 300 Coupe και 199 Volante.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Το μοντέλο διαθέτει κινητήρα V12 5,2 λίτρων, τεσσάρων εκκεντροφόρων, 60 μοιρών, της Aston Martin. Αποδίδει 770 PS στις 6500 rpm και κολοσσιαία ροπή 900 Nm από μόλις 1800 rpm έως 5000 rpm, δίνοντας στο DBS 770 Ultimate τελική ταχύτητα 211 mph. Ο υπέροχος αυτός κινητήρας διαθέτει τροποποιημένη είσοδο αέρα και ανάφλεξη, με 7% αύξηση μέγιστης υπερσυμπίεσης.

Η ισχύς μεταδίδεται μέσω αυτόματου κιβωτίου ZF 8 σχέσεων και μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (LSD) στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το σύστημα πέδησης Carbon Ceramic Braking (CCB) διαθέτει εμπρόσθιους δίσκους 410 mm x 38 mm και 360 mm x 32 mm πίσω.

Το Adaptive Damping System (ADS) έχει βελτιωθεί με λογισμικό για καλύτερο έλεγχο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα κύλισης.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Η εμφάνιση της DBS 770 Ultimate έχει ενισχυθεί με δυναμική σχεδίαση και ασυμβίβαστη αισθητική που ταιριάζει σε μοντέλο που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το τέλος μιας εποχής.

Ο διευθυντής Τεχνολογίας της Aston Martin, Roberto Fedeli, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δεν είναι μόνο η ταχύτερη και ισχυρότερη DBS στην ιστορία μας, χάρη σε μια ολοκληρωμένη σειρά βελτιώσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων, στο σύστημα διεύθυνσης, στην ανάρτηση και τη δομή κάτω από το αμάξωμα, είναι επίσης η καλύτερη για οδήγηση”.

Η παραγωγή της Aston Martin DBS770 Ultimate αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το τρίτο τρίμηνο.

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκε η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα MINI το 2022
Επόμενο άρθροH Renault θα αποκαλύψει το νέο Espace την Άνοιξη