Arval: επιδόσεις ρεκόρ το 2023

Η Arval πέτυχε επιδόσεις ρεκόρ το 2023: ο στόλος της περιλαμβάνει πλέον 1.701.540 μισθωμένα οχήματα παγκοσμίως, αύξηση 6,9% έναντι του 2022, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στον εξηλεκτρισμό του στόλου, την κινητικότητα και τα συνδεδεμένα οχήματα. Οι προοπτικές για το 2024, τελευταίου έτους του στρατηγικού σχεδίου Arval Beyond, είναι θετικές.

Σημαντική εταιρεία μακροπρόθεσμης μίσθωσης οχημάτων και πάροχος λύσεων κινητικότητας, η Arval ενίσχυσε την ανάπτυξή της το 2023, διατηρώντας τη θετική δυναμική των προηγούμενων ετών. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2023:

  • Η Arval αύξησε τον στόλο μισθωμένων οχημάτων της κατά 6,9% έναντι του 2022, στα 1.701.540 οχήματα. Περιλαμβάνει πλέον 166.363 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV), αύξηση 85% έναντι του 2022. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, τα BEV αντιπροσώπευαν το 22% των παραγγελιών νέων οχημάτων.
  • Οι διεθνείς μεγάλες εταιρείες αντιπροσωπεύουν 440.000 μισθωμένα οχήματα παγκοσμίως, αύξηση 8%.
  • Οι τοπικοί εταιρικοί πελάτες αντιπροσωπεύουν 696.000 οχήματα, αύξηση 3%.
  • Το τμήμα λιανικής έφτασε τα 506.000 οχήματα, αύξηση 12% έναντι του 2022.
  • Με 105.000 ενεργούς χρήστες και 60.121 οχήματα, η ευέλικτη συνδρομητική υπηρεσία Arval Flex (συμπεριλαμβανομένης της μεσοπρόθεσμης ενοικίασης για επαγγελματίες) αυξήθηκε κατά 9%.
  • Ο αριθμός συνδεδεμένων οχημάτων ξεπέρασε το όριο των 633.000, σημειώνοντας αύξηση 39% έναντι του προηγούμενου έτους.

Η Arval απασχολεί 8.388 εργαζόμενους που εξυπηρετούν περισσότερους από 300.000 πελάτες σε 29 χώρες.

«Το 2023 ήταν εξαιρετική χρονιά, όπως φαίνεται από την ανάπτυξη του μισθωμένου στόλου μας, την πρόοδο σε πολλούς τομείς και την ανάπτυξη των συνεργασιών μας. Μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας», δήλωσε ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval. «Αυτό είναι καλό για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που μας περιμένουν το 2024, που θα είναι έτος μετάβασης για την αγορά και την Arval. Με την υποστήριξη της BNP Paribas, των εργαζομένων και των συνεργατών μας, θα συνεχίσουμε να τονώνουμε την ανάπτυξή μας, προσφέροντας στους πελάτες μας συνεχώς ισχυρότερη υποστήριξη προς επίτευξη της ενεργειακής μετάβασής τους».

Τα επιτεύγματα της Arval το 2023

Ρεκόρ εξηλεκτρισμού στόλου

Έχοντας θέσει ως στόχο τα 350.000 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και συνολικά τα 700.000 μισθωμένα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025, συμβάλλοντας στην μείωση των εκπομπών CO2 του στόλου της κατά 35% έναντι του 2020, η Arval μίσθωσε ήδη περισσότερα από 166.363 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας στα τέλη του 2023, αύξηση 85% έναντι του 2022.

Για να υποστηρίξει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η Arval ανακοίνωσε προσφάτως νέα προσφορά, την Arval Charging Services, που επιτρέπει την μίσθωση οχήματος με σταθμό φόρτισης και διατίθεται σε επιχειρήσεις και σε ιδιώτες πελάτες.

Η Arval υπέγραψε επίσης διεθνή συμφωνία με την ChargePoint, σημαντική εταιρεία δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμφωνία διαθέτει στους πελάτες της Arval σημεία φόρτισης στην εργασία και στο σπίτι, με αυτόματο σύστημα αποζημίωσης οδηγών και πρόσβαση σε δίκτυο άνω των 500.000 σημείων φόρτισης στην Ευρώπη.

Η νέα προσφορά σημείων φόρτισης αποτελεί μέρος σειράς λύσεων που ήδη παρέχονται από την Arval και αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση και περιλαμβάνουν χρήση όχι μόνον ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, αλλά και εναλλακτικών ή συμπληρωματικών λύσεων κινητικότητας.

Νέες διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες

Η Arval ενίσχυσε περαιτέρω τις διεθνείς της συνεργασίες ανακοινώνοντας τριμερή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Element και την Sumitomo Mitsui Auto Service (SMAS). Η συμφωνία θα επιτρέψει στους διεθνείς πελάτες της Συμμαχίας την πρόσβαση σε υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων και διαχείρισης στόλου στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και την Ινδονησία. Επιπλέον, η Συμμαχία επεκτάθηκε και συμπεριλαμβάνει την SIXT Mega Rent στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Από κοινού, οι εταίροι της Element-Arval Global Alliance διαχειρίζονται περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια οχήματα και δραστηριοποιούνται σε 56 χώρες και πέντε ηπείρους. Η ευρεία τεχνογνωσία και η παγκόσμια εμβέλεια της Συμμαχίας παρέχουν σημαντική προστιθέμενη αξία στους διεθνείς πελάτες της Arval.

Εκτός της διατήρησης ισχυρών τραπεζικών συνεργασιών (κυρίως με την BNP Paribas, αλλά και με την CaixaBank στην Ισπανία και την Πορτογαλία, την UniCredit Bank στην Αυστρία, την Erste Bank στη Σλοβακία κ.λπ.), η Arval συνέχισε να συνεργάζεται και με άλλους σημαντικούς παράγοντες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, όπως αυτές με τις Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG Motors και Volvo Cars.

Η Arval δραστηριοποιείται επίσης μέσω λευκής ετικέτας με στρατηγικούς εταίρους. Τον Ιανουάριο του 2023, οι Arval, BNP Paribas Cardif και η BNP Paribas Personal Finance ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με την Jaguar Land Rover, η οποία εστιάζει στην ολοκληρωμένη χρηματοδότηση λύσεων κινητικότητας σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές. Τον Ιούνιο, η Arval αναβάθμισε την συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία MG Motor, λανσάροντας την προσφορά συνδρομής οχημάτων «MG Auto Abo powered by Arval». Τον Οκτώβριο του 2023 ένωσε τις δυνάμεις της με την μάρκα premium ηλεκτρικών οχημάτων ZEEKR, από κοινού με την BNP Paribas Personal Finance. Ως εταιρεία leasing πολλαπλών μαρκών, θα συνεχίσει να επεκτείνει την ποικιλία οχημάτων που διαθέτει στους πελάτες της και ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα νέα διεθνή συνεργασία.

Καινοτομίες προς όφελος της κινητικότητας και των πελατών

Πέραν της υποστήριξης των πελατών στην ενεργειακή μετάβαση, η Arval υπέγραψε συνεργασίες και λανσάρισε αρκετές προσφορές προς ενίσχυση της υιοθέτησης λύσεων κινητικότητας.

  • Η ανάπτυξη λύσεων διαμοιρασμού κινητικότητας για εργαζόμενους συνεχίστηκε το 2023 με την συμμετοχή επιπλέον έξι χωρών. Η προσφορά διαμοιρασμού αυτοκινήτων της Arval είναι πλέον διαθέσιμη σε 15 χώρες, με συνολικά 125.000 κρατήσεις το 2023.
  • Το Arval Mobility Pass, απλή και καινοτόμος λύση που συνδυάζει κάρτα πληρωμής, εφαρμογή και πλατφόρμα διαχείρισης προς βελτίωση της κινητικότητας εργοδοτών και εργαζομένων, κυκλοφόρησε το 2023 με την Edenred στη Βραζιλία, την Betterway στη Γαλλία και την XXImo στην Ολλανδία.
  • Διαθέσιμο σε 14 χώρες, το Arval Bike Leasing αυξήθηκε κατά 65% μέχρι το τέλος του 2023 έναντι του 2022. Για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της αγοράς, η Arval επέκτεινε τη μακροπρόθεσμη προσφορά ενοικίασης ποδηλάτων στη Γαλλία, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη startup Zenride.
  • Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, λανσάρισε την προσφορά της leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Arval Re-lease, σε 21 χώρες, πέντε επιπλέον έναντι του προηγούμενου έτους, παρέχοντας έτσι έξυπνη λύση που δίνει στους πελάτες πρόσβαση σε οχήματα υψηλής ποιότητας σε ελκυστικές τιμές leasing και επέκταση στη ζωή των οχημάτων. Ο στόλος της Arval Re-lease αυξήθηκε κατά 139% σε ετήσια βάση, καταδεικνύοντας τον ενθουσιασμό των πελατών για τον νέο τύπο προσφοράς.
  • Η Arval διαθέτει 633.000 συνδεδεμένα οχήματα στον στόλο της, αύξηση 39% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και επιδιώκει να συνδέσει το 80% του στόλου της έως το 2025. Χάρη στην τηλεματική και τα δεδομένα, η ψηφιακή λύση Arval Connect επιτρέπει στους πελάτες να βελτιστοποιήσουν το κόστος του στόλου οχημάτων τους, να βελτιώσουν την ασφάλεια των οδηγών, να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβασή τους και να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τις κινητές ομάδες τους. Με την προσφορά της συνδεδεμένης ασφάλισης, παρέχει στους πελάτες της μείωση της μηνιαίας μίσθωσης, βάσει του τρόπου οδήγησης. Αυτή η υπηρεσία, που λανσαρίστηκε με επιτυχία στην Ιταλία, έχει ήδη επιφέρει μείωση κατά το ήμισυ των τροχαίων ατυχημάτων. Σύντομα θα ξεκινήσει στην Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Προηγούμενο άρθροΝέο Ford Puma: cool, ελκυστικό και συνδεδεμένο
Επόμενο άρθροΤιμητική Βράβευση της Toyota Ελλάς από την ΕΠΕ