Η Audi ενσωματώνει σε επιλεγμένα μοντέλα της το Apple Music, μια premium συνδρομητική υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης μουσικής.

Η προσθήκη του Apple Music στο σύστημα πολυμέσων παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη συνδρομή τους, απευθείας από την οθόνη Multi-Media Interface (MMI), χρησιμοποιώντας δεδομένα από την διαδικτυακή σύνδεση του αυτοκινήτου. Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στους συνδρομητές του Apple Music να βρίσκουν την αγαπημένη τους μουσική και να ανακαλύπτουν ακόμη περισσότερα είδη.

Μέσω της νέας δυνατότητας και του προσωπικού τους λογαριασμού στο Apple Music, οι οδηγοί των νέων μοντέλων Audi μπορούν να έχουν πρόσβαση απευθείας από το σύστημα πολυμέσων της μάρκας, χωρίς να απαιτείται bluetooth ή USB. Μετά την σύνδεση μιας ενεργής συνδρομής με το όχημα, οι  χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν πλήρη κατάλογο 90 εκατομμυρίων τραγουδιών και σε δεκάδες χιλιάδες λίστες αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων νέων για δραστηριότητες, εξατομικευμένων συλλογών και σταθμών με συγκεκριμένο ύφος μουσικής – όλα χωρίς διαφημίσεις.

«Η ενσωμάτωση του Apple Music στο σύστημα πολυμέσων σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Audi και της Apple», δήλωσε η Christiane Zorn, επικεφαλής του Τμήματος Προϊοντικού Marketing της Audi. «Για τους πελάτες μας, σημαίνει ότι τους προσφέρουμε άμεση πρόσβαση στη δική τους εξατομικευμένη εμπειρία ακρόασης. Αυτή είναι η αντίληψή μας για μια premium ψηφιακή εμπειρία στο αυτοκίνητο. Στην Audi αναπτύσσουμε συστηματικά την ψηφιοποίηση του οχήματος και είμαστε πεπεισμένοι ότι το εσωτερικό του εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε έναν τρίτο χώρο διαβίωσης».

Η ενσωμάτωση του Apple Music θα συμπεριλαμβάνεται σε όλα σχεδόν τα οχήματα Audi στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, ξεκινώντας από τα μοντέλα του 2022. Η ενσωμάτωση θα είναι διαθέσιμη και σε οχήματα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία μέσω μιας αυτόματης over-the-air ενημέρωσης.

Για να ενεργοποιήσουν το Apple Music, οι πελάτες πρέπει απλώς να ανοίξουν την εφαρμογή στο σύστημα πολυμέσων της Audi και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθούν με το Apple ID που χρησιμοποιούν για το Apple Music. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης, πρέπει απλώς να εισαγάγουν έναν κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται στο κινητό τους. Για τους κατόχους Audi στην Ευρώπη, το κόστος των δεδομένων δικτύου που χρησιμοποιούνται τιμολογείται μέσω πακέτου δεδομένων που διατίθεται από την Cubic-Telekom. Τα τρία πρώτα gigabyte είναι δωρεάν. Τα οχήματα Audi διαθέτουν επίσης υποστήριξη Apple CarPlay. Οι οδηγοί μπορούν να συνδέσουν το iPhone τους ασύρματα (ή μέσω USB) και να λάβουν οδηγίες για την κίνηση τους με βάση τις κυκλοφοριακές συνθήκες, να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούν μουσική, απλά πατώντας την οθόνη αφής ή χρησιμοποιώντας τον φωνητικό έλεγχο Siri.

Με την ενσωμάτωση του Apple Music, το όχημα γίνεται όχι μόνο κόμβος ζωντανής ψυχαγωγίας, αλλά και αίθουσα συναυλιών με ρόδες, χάρη στην προηγμένη αρχιτεκτονική ήχου. Η Audi δημιουργεί μια εξατομικευμένη ακουστική εμπειρία για κάθε μοντέλο, ενώ παράλληλα η ψηφιακή επεξεργασία σήματος προσφέρει έναν εξαιρετικά ισορροπημένο ήχο. Για παράδειγμα, τα σήματα από κάθε ηχείο έχουν ανεξάρτητη χρονική ενεργοποίηση ώστε το σύνολο των σημάτων από όλα τα ηχεία να φθάνει στον ακροατή ταυτόχρονα. Ο ηχητικός σχεδιασμός προχωρά ακόμη παραπέρα καθώς οι προγραμματιστές ήχου της Audi προσαρμόζουν την απόκριση των συχνοτήτων για να δημιουργήσουν την απόλυτη ακουστική εμπειρία. Η Audi συνεργάζεται σε αυτό τον τομέα με την Bang & Olufsen εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την εξέλιξη αρκετών εξαιρετικών συστημάτων ήχου, όπως το B&O Premium Sound System με ήχο 3D στο Audi e-tron GT.  Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει 16 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων τύπου τρισδιάστατου ήχου, ενός κεντρικού ηχείου και ενός subwoofer τα οποία προσφέρουν εντυπωσιακό ήχο.

 

Προηγούμενο άρθροSakura: Το νέο μίνι της Nissan στην Ιαπωνία
Επόμενο άρθροΝέο Ford Ranger Raptor με ανασχεδιασμένη ανάρτηση