Ανοικτές παραμένουν οι εκθέσεις αυτοκινήτων και τα συνεργεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού λόγω πανδημίας.

Με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση (Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020) η προσέλευση στις εκθέσεις αυτοκινήτων και στα συνεργεία είναι νόμιμη /επιτρέπεται.

Συμπεριλαμβάνεται στην περίπτωση 2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης).

Τα μέλη του ΣΕΑΑ, επίσημοι εθνικοί και τοπικοί διανομείς, υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μεταφορών.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών προβλέπεται:

  • Αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με την παρ. 3, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.
  • Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας: α) μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα (9) άτομα, β) προσέλευση μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξη του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.

Φωτογραφία: Σφακιανάκης

Προηγούμενο άρθροΤο Hyundai i20 κατέκτησε το Χρυσό Τιμόνι 2020
Επόμενο άρθρο29 top executives στο Fleet Europe Summit 2020