Πλαίσιο Opel GSe με τεχνολογία FSD: ακρίβεια, δυναμικές επιδόσεις, αλλά και άνεση στα νέα ηλεκτροκίνητα Astra GSe και Grandland GSe, που συνδυάζουν ιδανικά τη σπορ οδήγηση και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Ο Dr. Christian Hartweg και η ομάδα μηχανικών του εφάρμοσαν ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης των μοντέλων GSe. Η οικογένεια GSe αντλεί έμπνευση από τους σπορ προγόνους της και τη μεταφράζει σε πρωτοποριακά οχήματα και τεχνολογίες που προσφέρουν δυναμική οδηγική απόλαυση.

Όμως, οι μηχανικοί του Rüsselsheim δεν ασχολήθηκαν μόνο με τα μοντέλα GSe. Όλες οι εκδόσεις του Grandland SUV επωφελούνται από πρόσθετες βελτιστοποιήσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης, εξασφαλίζοντας την άμεση και σταθερή οδηγική εμπειρία που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Opel.

Πλαίσιο GSe με τεχνολογία FSD

Η ομάδα μηχανικών πήρε το ισορροπημένο πλαίσιο των μοντέλων Astra και Grandland και το αναβάθμισε με πιο σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση του Grandland GSe αυτό σημαίνει συνολική απόδοση 300 ίππων (κατανάλωση καυσίμου WLTP1 μικτού κύκλου: 1,2 l/100 km, εκπομπές CO2 28-27 g/km) και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, σε συνδυασμό με ηλεκτρική τετρακίνηση. Στο Astra GSe, το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει ισχύ 225 ίππων (κατανάλωση καυσίμου WLTP1: 1,2-1,1 l/100 km, εκπομπές CO2 26-25 g/km) και τεράστια ροπή 360 Nm.

Στο πλαίσιο GSe γίνεται χρήση ειδικών ελατηρίων και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping). Ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης, εξασφαλίζοντας άνεση σε ανώμαλο οδόστρωμα (για παράδειγμα σε λιθόστρωτες επιφάνειες), αλλά και ένα σπορ, φιλόδοξο στυλ οδήγησης για πιο άμεση επαφή με τον δρόμο σε πιο ομαλό οδόστρωμα. Τα κορυφαία μοντέλα GSe αντιδρούν ακόμα πιο γρήγορα και άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού και, όπως συνηθίζεται στην Opel, παραμένουν σταθερά στο φρενάρισμα, στις στροφές και στις υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Τα αμορτισέρ διαθέτουν μια πρόσθετη βαλβίδα και ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα, συνεπώς το αυτοκίνητο είναι πιο άνετο ή πιο σπορ στην οδήγηση, ανάλογα με το αν η βαλβίδα είναι ανοιχτή ή κλειστή.

Νέες ρυθμίσεις για όλες τις εκδόσεις Grandland

Η περαιτέρω εξέλιξη του πλαισίου και του συστήματος διεύθυνσης δεν περιορίστηκε μόνο στα μοντέλα GSe. Αντίθετα, όλες οι εκδόσεις του Grandland επωφελούνται από τις βελτιστοποιήσεις στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης. Οι μηχανικοί αύξησαν επίσης τη δύναμη απόσβεσης στην περιοχή των χαμηλών ταχυτήτων εμβόλου και τη μείωσαν στην περιοχή των μεσαίων και υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή άνεση, ακόμα και σε ανώμαλο οδόστρωμα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρυθμιστεί, ώστε όλες οι εκδόσεις Grandland να προσφέρουν τη χαρακτηριστική σπορ και άνετη οδηγική εμπειρία Opel, με άμεση και ακριβή ανατροφοδότηση προς τον οδηγό.

Προηγούμενο άρθροΤα ελαστικά ADVAN στη Lexus RZ BEV 2023
Επόμενο άρθροΤο Ford Focus είναι πρώτο στην κατηγορία του