Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι άρχισε να προμηθεύει στην Lexus τα ελαστικά ADVAN V61 ως μέρος του στάνταρ εργοστασιακού εξοπλισμού στο νέο RZ. 

Το RZ είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (BEV) της Lexus, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ασίας, από τον περασμένο Μάρτιο. Το RZ εφοδιάζεται με ελαστικά 235/60R18 103H εμπρός και 255/55R18 105V πίσω.

Το ADVAN V61 είναι ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων της σειράς ADVAN,  στην γκάμα των ελαστικών της Yokohama Rubber. Τα ελαστικά ADVAN V61, εκτός από τη συμβολή τους σε μια άνετη και σταθερή οδήγηση, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά και παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στην υδρολίσθηση. Το σχέδιο του πέλματος συμβάλλει σε μια ομαλή και ήσυχη κύλιση, καταστέλλοντας τον θόρυβο και μειώνοντας σημαντικά την αντίσταση κύλισης. Το ADVAN V61 αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το ιδιόκτητο HAICoLab* της Yokohama Rubber, ένα πλαίσιο ανάπτυξης βασισμένο σε AI που στοχεύει να προωθήσει νέες ανακαλύψεις και την ψηφιακή καινοτομία, “συγχωνεύοντας” την ανθρώπινη έμπνευση και τη δημιουργικότητα με την τεράστια ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικότερα, για την επίτευξη της εξαιρετικά αθόρυβης κύλισης, κάτι που θεωρείται προαπαιτούμενο για τα EV, ελήφθη μια βέλτιστη ακολουθία βήματος χρησιμοποιώντας εξελικτικό υπολογισμό (γενετικοί αλγόριθμοι). Οι καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην ανάπτυξη του ADVAN V61 βασίζονται σε νέες γνώσεις που αποκτώνται με τη συλλογή πραγματικών αλλά και εικονικών δεδομένων, μέσα από προσομοιώσεις, και στη συνέχεια εφαρμόζονται με βάση τις λειτουργίες πρόβλεψης, ανάλυσης και αναζήτησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.


*Aκρωνύμιο για την συνεργασία Ανθρώπου (Human) και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην ψηφιακή καινοτομία

Προηγούμενο άρθροTo instacar εξαγόρασε την Kineo
Επόμενο άρθροΑναβαθμισμένο πλαίσιο Opel GSe για άνεση και επιδόσεις