Η Audi συνεχίζει συστηματικά την ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και αναβαθμίζει το Q4 e-tron του 2024 για ταχύτερη φόρτιση, περισσότερη αυτονομία και αποτελεσματικότητα.

Η σειρά Audi Q4 e-tron συνέβαλε περισσότερο από τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα στην ισχυρή αύξηση πωλήσεων πρώτου εξαμήνου 2023 (+51,2%). Το μοντέλο 2024 ανανεώνεται εκτενώς με νέα ανάρτηση, αυξημένες επιδόσεις, χαρακτηριστικό ήχο και βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό. Εκτός από το βελτιστοποιημένο σύστημα κίνησης και την ισχυρότερη φόρτιση, η Audi επεκτείνει τις λειτουργίες των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Μέσω του προαιρετικού συστήματος ρύθμισης ταχύτητας αμφότερα τα μοντέλα ελέγχουν πλέον και την αλλαγή λωρίδας. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τις 26 Σεπτεμβρίου, από 52.950 ευρώ στη Γερμανία.

Όλα τα μοντέλα Q4 e-tron διαθέτουν μεγάλη μπαταρία 77 kWh καθαρής ενέργειας (82 kWh μεικτής). Η βελτιστοποιημένη χημική σύνθεση κυψελών βελτίωσε την φόρτιση DC και φορτίζονται από 10% έως 80% σε περίπου 28 λεπτά, υπό ιδανικές συνθήκες. Τα μοντέλα quattro επιτυγχάνουν πλέον μέγιστη ισχύ φόρτισης συνεχούς ρεύματος 175 kW και τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς μέγιστη ισχύ 135 kW.

Η λειτουργία προστασίας της μπαταρίας περιορίζει αυτομάτως το επίπεδο φόρτισης στο 80% για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για έξυπνο σχεδιασμό διαδρομών και φόρτισης, το σύστημα σχεδιασμού διαδρομών e-tron δίνει προτεραιότητα στους σταθμούς HPC υψηλής απόδοσης (Η φόρτιση υψηλής ισχύος διευκολύνει την υπερταχεία φόρτιση). Εάν ο οδηγός ακολουθήσει την προτεινόμενη διαδρομή, το σύστημα προετοιμάζει την μπαταρία πριν φτάσει το νέο μοντέλο Audi Q4 e-tron στον επιλεγμένο σταθμό φόρτισης. Εάν ο οδηγός επιλέξει σταθμό HPC, το σύστημα ενεργοποιεί την θερμική ρύθμιση για να εξασφαλίσει την ταχύτερη δυνατή φόρτιση. Για πρώτη φορά, τα μοντέλα Audi Q4 e-tron διαθέτουν μετακλιματισμό. Το σύστημα διαχείρισης θερμότητας του οχήματος ψύχει την μπαταρία εάν υπερβεί το όριο θερμοκρασίας μετά την οδήγηση ή τη φόρτιση.

Από το τέλος του έτους, η Audi θα παράγει τη σειρά μοντέλων Audi Q4 e-tron στις Βρυξέλλες, εκτός από την παραγωγή στο Zwickau. Αυτή η κίνηση, ως απάντηση στην υψηλή ζήτηση για το μοντέλο, επιτρέπει στην Audi να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα.

Προηγούμενο άρθροΞεπέρασε κάθε προσδοκία η Αυτοκίνηση – Electromobility 2023
Επόμενο άρθροΑπογοήτευση για την απαγόρευση των ICE στο ΗΒ το 2035