Αναβαθμίσεις μοντέλων BMW από την άνοιξη του 2022

Σε αναβαθμίσεις μοντέλων της προχωρά η BMW από την άνοιξη του 2022 – παράλληλα με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8, της νέας οικογένειας BMW M8, της BMW iX M60 και της ειδικής έκδοσης BMW X2 Goldplay – με πρόσθετες εκδόσεις κινητήριων συνόλων και προτάσεις εξοπλισμού.

Από τον Μάρτιο του 2022, νέες εκδόσεις θα διευρύνουν τη γκάμα της BMW Σειράς 2 Coupé, BMW Σειράς 2 Active Tourer και BMW Σειράς 4 Gran Coupé. Το Parking Assistant Professional, που εμφανίζεται για πρώτη φορά, διατίθεται προαιρετικά για όλες τις εκδόσεις της BMW iX και επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος μέσω ενός smartphone. Η εφαρμογή My BMW app αποκτά επίσης πρόσθετες λειτουργίες που καθιστούν ακόμα πιο άνετη τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης στα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW.

Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού, που διατίθενται προαιρετικά για την  BMW Σειρά 2 Active Tourer και για τα μοντέλα BMW X3 και BMW X4, παρέχουν πρόσθετη άνεση. Επιπλέον, η γκάμα φινιρισμάτων αμαξώματος, εκδόσεων ταπετσαριών και ζαντών ελαφρού κράματος που προορίζονται για τις BMW Σειρά 4 Gran Coupé, BMW i4, BMW iX και BMW M5 εμπλουτίζεται με νέες προτάσεις. Με αφορμή την 50ή επέτειο της BMW M GmbH, ιδιαίτερα εντυπωσιακά λογότυπα “BMW Motorsport” διατίθενται προαιρετικά για τις εκδόσεις BMW M σε συνδυασμό με σπορ πακέτο M.

Μία ακόμα έκδοση κινητήρα για τη νέα BMW Σειρά 2 Coup é

Την γνήσια οδηγική απόλαυση που προσφέρει η BMW Σειρά 2 Coupé θα μπορεί να βιώσει κανείς με μία ακόμα έκδοση από το Μάρτιο του 2022. Η τέταρτη επιλογή κινητήρα για το δυναμικό δίθυρο μοντέλο είναι ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0L που αποδίδει ισχύ 180 kW/245 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Η νέα κινητήρα μονάδα θα διατίθεται με την BMW 230i Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,2 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2: 163 – 149 g/km κατά το πρότυπο WLTP) με κλασική μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς (RWD). Η ισχύς και οι εκπομπές ρύπων έχουν βελτιστοποιηθεί με μία πολλαπλή εξαγωγή ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και ένα προηγμένο σύστημα υπερσυμπίεσης για την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με ένα σπορ κιβώτιο 8-σχέσεων Steptronic (στάνταρ). Η γκάμα εξοπλισμού και λειτουργιών περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (gearshift paddles) στο τιμόνι και Launch Control, που επιτρέπει στη νέα BMW 230i Coupé να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα. Μεταξύ άλλων, ένα διαφορικό M Σπορ στην τελική μετάδοση διατίθεται προαιρετικά για τη νέα έκδοση του μοντέλου.

Νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer διαθέσιμη με BMW xDrive, εμπλουτισμένη παλέτα εξωτερικών χρωματισμών και βελτιστοποιημένο Driving Assistant Plus

Ευέλικτη λειτουργικότητα, οδηγική απόλαυση BMW και χαρακτηριστική δυναμική σχεδίαση χαρακτηρίζουν τη δεύτερη γενιά της BMW Σειράς 2 Active Tourer, που θα διατίθεται επίσης με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης από το Μάρτιο του 2022. Η νέα BMW 223i xDrive Active Tourer (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2: 160 –  148 g/km κατά το πρότυπο WLTP) είναι η πέμπτη έκδοση του μοντέρνου, πολύπλευρου οχήματος της πολυτελούς compact κατηγορίας. Το σύστημα BMW xDrive μεταφέρει την ισχύ ενός 4-κύλινδρου βενζινοκινητήρα με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το σύστημα κίνησης της νέας BMW 223i xDrive Active Tourer αποδίδει ισχύ 160 kW/218 hp, που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης απόδοσης 150 kW/204 hp σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 14 kW/19 hp. Η ηλεκτρική υποβοήθηση συνεισφέρει στην εξαιρετικά άμεση απόκριση κατά την επιτάχυνση. Η νέα έκδοση επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Το νέο μεταλλικό φινίρισμα αμαξώματος θα διατίθεται επίσης από το Μάρτιο του 2022 για τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer. Επιπλέον, η γκάμα λειτουργιών του προαιρετικού Driving Assistant Plus διευρύνεται με τα συστήματα Steering & Lane Guidance Assist. Σε ταχύτητες έως 180 km/h, το σύστημα παρεμβαίνει διορθωτικά στο σύστημα διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρεί τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer στο κέντρο της λωρίδας. Επίσης, το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης εξασφαλίζει ότι η ασφαλής απόσταση, από τις σημάνσεις των λωρίδων και τα οχήματα της διπλανής λωρίδας, διατηρείται κατά την οδήγηση σε στενούς χώρους – για παράδειγμα, σε σημεία που πραγματοποιούνται έργα στον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, το Driving Assistant Plus περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, καθώς και αυτόματο Speed Limit Assist. Αυτό βασίζεται στο σύστημα Speed Limit Info με προληπτική απεικόνιση ορίων ταχύτητας και απαγορεύσεις προσπέρασης.

Active Cruise Control με λειτουργία Stop Go διατίθεται τώρα και για τις BMW X 3 και BMW X 4

Η γκάμα προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης οδηγού εμπλουτίζεται για τις BMW X3 και BMW X4 από την άνοιξη του 2022. Το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go θα διατίθεται για το Sports Activity Vehicle και το Sports Activity Coupé της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας από τον Απρίλιο του 2022.

Συγκρινόμενο με το ήδη στάνταρ cruise control με λειτουργία πέδησης, διατηρεί σταθερή όχι μόνο την επιθυμητή ταχύτητα μεταξύ 30 και 160 km/h, αλλά και της απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα, η οποία μπορεί να επιλέγεται από τον οδηγό σε τέσσερα στάδια. Ο έλεγχος της απόστασης πραγματοποιείται μέσω ενός αισθητήρα ραντάρ που είναι ενσωματωμένος στον εμπρός προφυλακτήρα και, εάν χρειαστεί,  μπορεί να επιβραδύνει το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει εντελώς. Η γκάμα λειτουργιών περιλαμβάνει επίσης αυτόματη επανεκκίνηση μετά από σύντομες ενδιάμεσες στάσεις διάρκειας έως τριών δευτερολέπτων. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει όρια ταχύτητας καταγεγραμμένα από το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας ως την επιθυμητή ταχύτητα με το πάτημα ενός μπουτόν.

Νέα BMW Σειρά 4 Gran Coup é με μία ακόμα έκδοση τετρακίνησης

Η γκάμα μοντέλων της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé θα περιλαμβάνει μία ακόμα έκδοση από την άνοιξη του 2022. Η BMW 430i xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,9 – 7,1 l/100 km, εκπομπές CO2: 180 – 162 g/km κατά το πρότυπο WLTP) είναι το τρίτο μοντέλο της γκάμας στο οποίο η ευφυής τετρακίνηση προσφέρει μία εξαιρετική κατανομή της ισχύος. Το σύστημα BMW xDrive διανέμει την ισχύ ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 2.0L – με συνολική ισχύ 180 kW/245 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm – και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW 430i xDrive Gran Coupé περιλαμβάνει επίσης ένα κιβώτιο Steptronic 8-σχέσεων. Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα, κιβωτίου και τετρακίνησης προσφέρει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα.

Νέες επιλογές εξοπλισμού για τις BMW Σειρά 4 Gran Coup é και BMW i 4

Εκτός από τη νέα κινητήρια μονάδα, η BMW Σειρά Gran Coupé θα προσφέρει πλείστες επιλογές εξατομίκευσης του εσωτερικού και του εξωτερικού της από το Μάρτιο του 2022. Αυτές διατίθενται και για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 και περιλαμβάνουν δύο φινιρίσματα αμαξώματος και δερμάτινες ταπετσαρίες καθώς και ένα εξωτερικό πακέτο M Carbon.

Τα ειδικά μεταλλικά φινιρίσματα της BMW Individual, Brilliant White και Frozen Dark Grey είναι νέα στην παλέτα χρωμάτων αμαξώματος. Επιπλέον, τα μεταλλικά φινιρίσματα της BMW Individual Frozen Pure Grey και Frozen Portimao Blue διατίθενται επίσης για τα αντίστοιχα αυτοκίνητα της BMW M και σε συνδυασμό με το μοντέλο M Sport. Η BMW i4 M50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 22,5 – 18,0 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) για την οποία το εξωτερικό πακέτο M Carbon αποτελούσε αποκλειστικότητα μέχρι τώρα, θα διατίθεται επίσης με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW i4 και της BMW Σειράς 4 Gran Coupé από το Μάρτιο του 2022, επίσης σε συνδυασμό με μοντέλο M Sport. Αυτό περιλαμβάνει πλαίσια για τις αεροκουρτίνες στην εμπρός ποδιά, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, μία πίσω αεροτομή και διακοσμητικό ένθετο διαχύτη, κατασκευασμένα από το ελαφρύ και εντυπωσιακό πλαστικό ενισχυμένο με ανθροκονήματα.

Για το εσωτερικό της BMW i4 και της BMW Σειράς 4 Gran Coupé, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας με την εκτεταμένη δερμάτινη ταπετσαρία Merino της BMW Individual σε χρώματα Black, Ivory White, Tartufo, Fjord Blue/Black & Fiona Red/Black. Για ένα ακόμα πιο αποκλειστικό περιβάλλον, το δερμάτινο σαλόνι Merino της BMW που διατίθεται στα ίδια χρώματα περιλαμβάνει επίσης δερμάτινη ταπετσαρία στον πίνακα οργάνων. Επιπλέον, οι εξατομικευμένες προτιμήσεις σχεδίασης εσωτερικού μπορούν να εκπληρώνονται από το Μάρτιο του 2022 χάρη στην ειδική ταπετσαρία του προγράμματος BMW Individual.

Πρεμιέρα για το Parking Assistant Professional στην BMW iX

Η BMW iX υπογραμμίζει τη θέση της ως τεχνολογική ναυαρχίδα με την πρεμιέρα ενός νέου και μοναδικού συστήματος αυτοματοποιημένης διαδικασίας στάθμευσης. Διαθέσιμο από το Μάρτιο του 2022 για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, το Parking Assistant Professional προσφέρει μία εξαιρετικά άνετη διαδικασία στάθμευσης σε αυτοματοποιημένο driving mode.

Χρησιμοποιώντας GPS δεδομένα πορείας όπως ορίζονται από τις κινήσεις του τιμονιού, το σύστημα μπορεί να αποθηκεύει διάφορους ελιγμούς με διαδρομή μήκους έως 200 m έκαστος. Όταν φτάνει και πάλι στο αντίστοιχο σημείο εκκίνησης, το Parking Assistant Professional μπορεί να αναλάβει όλα τα καθήκοντα του οδηγού, όπως επιτάχυνση, επιβράδυνση και αλλαγή μεταξύ εμπρόσθιας και όπισθεν κίνησης. Ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος χώρου κατά τη διάρκεια του αυτοματοποιημένου ελιγμού.

Η μεταλλική βαφή Oxid Grey της BMW Individual Oxid Grey και οι αεροδυναμικές ζάντες 22-ιντσών σε Διχρωμία Titanium Bronze με 3D γυαλιστερό φινίρισμα είναι νέα στη γκάμα εξοπλισμού για όλα τα μοντέλα της BMW iX.

My BMW App με νέες λειτουργίες και πρακτική φόρτιση

Το My BMW App είναι μία universal διεπαφή για επικοινωνία μεταξύ του οδηγού, του οχήματος, της μάρκας BMW και του εμπόρου BMW. Την άνοιξη του 2022, η γκάμα λειτουργιών της επεκτείνεται με ψηφιακές υπηρεσίες της  BMW Charging για άνετη ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ενός μοντέλου με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης μπορούν εύκολα να εντοπίζουν και να επιλέγουν δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Το My BMW app παρουσιάζει σταθμούς φόρτισης και τη διαθεσιμότητά τους σε ένα τμήμα του χάρτη.

Επιπλέον, το My BMW app διευκολύνει επίσης τη χρήση δημόσιων σημείων φόρτισης. Οι οδηγοί μιας BMW iX ή μιας BMW i4 μπορούν τώρα να ξεκινούν τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης σκανάροντας έναν QR κωδικό ή με μία μόλις κίνηση στο My BMW App.

Νέα φινιρίσματα αμαξώματος για την BMW M 5, κλασικά λογότυπα που σηματοδοτούν την επέτειο της BMW M GmbH

Νέοι και ιδιαίτερα εκφραστικοί χρωματισμοί θα διατίθενται για το νέο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5 από την άνοιξη του 2022. Το εξωτερικό του υψηλών επιδόσεων μοντέλου μπορεί τώρα να αποκτήσει μία εξατομικευμένη εμφάνιση με τα μεταλλικά φινιρίσματα Sophisto Grey Brilliant Effect, San Remo Green και Skyscraper Grey καθώς και με τη μεταλλική βαφή Frozen Deep Grey της BMW Individual.

Ένα ιστορικό λογότυπο επιστρέφει επίσης στην επετειακή χρονιά της BMW M GmbH. Τα κλασικά λογότυπα “BMW Motorsport” για το καπό του κινητήρα, την πίσω πόρτα και τα καλύμματα των πλημνών των τροχών διατίθενται κατόπιν παραγγελίας για όλα τα σπορ αυτοκίνητα υψηλών και υπερυψηλών επιδόσεων της μάρκας καθώς και για τα μοντέλα BMW που παραδίδονται ως εκδόσεις M Sport ή με σπορ πακέτο M. Η σχεδίασή τους βασίζεται στο λογότυπο με το μπλε, μωβ και κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της BMW Motorsport GmbH, η οποία είχε ιδρυθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Με την ευκαιρία της 50ής επετείου, η BMW M GmbH προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να εκφράσουν το πάθος τους και να αποτίσουν φόρο τιμής στην παράδοση, με αυτά τα ιστορικά λογότυπα.

Τα νέα μοντέλα BMW για την άνοιξη του 2022
BMW Σειρά 2 Coupé Ισχύς (kW/hp): Κατανάλωση καυσίμου WLTP (l/100 km) Εκπομπές CO2 WLTP (g/km)
BMW 230i Coupé 180/245 7,2 – 6,5 163 – 149
BMW Σειρά 2 Active Tourer Ισχύς (kW/hp): Κατανάλωση καυσίμου WLTP (l/100 km) Εκπομπές CO2 WLTP (g/km)
BMW 223i xDrive Active Tourer 160/218 7,1 – 6,5 160 – 148
BMW Σειρά 4 Gran Coupé Ισχύς (kW/hp): Κατανάλωση καυσίμου WLTP (l/100 km) Εκπομπές CO2
WLTP (g/km)
BMW 430i xDrive Gran Coupé 180/245 7,9 – 7,1 180 – 162

 

Τα νέα μοντέλα θα διατίθενται από την έναρξη παραγωγής τους τον Μάρτιο του 2022. Όλες οι εκδόσεις μοντέλων, τα επίπεδα εξοπλισμού, οι τεχνικές προδιαγραφές, οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων που αναφέρονται, αφορούν αυτοκίνητα της γερμανικής αγοράς.

 

Προηγούμενο άρθροALD Automotive: Εξαιρετικά αποτελέσματα το 2021
Επόμενο άρθροJ.D. Power 2022: Η έρευνα για την αξιοπιστία