Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Porsche 911 είναι το μοντέλο με την υψηλότερη κατάταξη στην έρευνα αξιοπιστίας J.D. Power

Οι κορεατικές μάρκες Kia, Genesis και Hyundai αποσπούν τρεις στις τέσσερις θέσεις στην κορυφαία κατάταξη της πρόσφατα ανανεωμένης έρευνας αξιοπιστίας – J.D. Power 2022 U.S. Vehicle Dependability StudySM (VDS) – που κυκλοφόρησε.

Μάλιστα η Kia κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ όλων των μαρκών. Η Buick και η Toyota περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τα λιγότερα αναφερόμενα προβλήματα, μετά τριετή ιδιοκτησία.

«Πολλοί ιδιοκτήτες διατηρούν τα οχήματά τους περισσότερο, επομένως η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο David Amodeo, διευθυντής παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας του J.D. Power. «Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αποδίδουν πολύ καλύτερα από άλλες στην αποτροπή προβλημάτων. Στα προβλήματα περιλαμβάνονται τα μηχανικά μέρη του οχήματος, το εξωτερικό και το εσωτερικό του — αλλά και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, υποστήριξης οδηγού και όλα τα ηλεκτρονικά των σύγχρονων οχημάτων».

Τα μοντέλα του 2019 που αξιολογήθηκαν στη φετινή έρευνα εξετάστηκαν αρχικά στη μελέτη J.D. Power 2019 U.S. Initial Quality Study (IQS). Επτά από τις μάρκες με την υψηλότερη κατάταξη στο IQS 2019 συγκαταλέγονται στις 10 μάρκες με την υψηλότερη κατάταξη στο φετινό VDS.

Ακολουθούν τα βασικά ευρήματα της έρευνας του 2022:

  • Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μαζικής αγοράς αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα: Οι μάρκες μαζικής αγοράς έχουν κατά μέσο όρο 190 προβλήματα ανά 100 οχήματα (PP100), που σημαίνει 14 PP100 λιγότερα από ό,τι για τις μάρκες premium (204 PP100). Οι premium μάρκες συνήθως διαθέτουν περισσότερη τεχνολογία στα οχήματά τους, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων. Παράλληλα, η ποιότητα κατασκευής των οχημάτων μαζικής αγοράς έχει βελτιωθεί σημαντικά και πλησιάζει τις premium μάρκες.
  • Τα συστήματα ψυχαγωγίας παραμένουν τα πιο προβληματικά: Η κατηγορία ψυχαγωγίας εξακολουθεί να είναι η πιο προβληματική, με μέσο όρο 51,9 PP100, υπερδιπλάσιο από την επόμενη υψηλότερη κατηγορία. Επτά από τις 10 κορυφαία προβλήματα της έρευνας αφορούν στην ψυχαγωγία, όπως: φωνητική αναγνώριση (8,3 PP100), συνδεσιμότητα Android Auto/Apple CarPlay (5.4 PP100), σύστημα Bluetooth (4,5 PP100), έλλειψη επαρκών βυσμάτων τροφοδοσίας/θυρών USB (4,2 PP100), δυσνόητα/δύσχρηστα συστήματα πλοήγησης (3.7 PP100), οθόνη αφής/ενημέρωσης (3,6 PP100) και ανακριβές σύστημα πλοήγησης /παλαιός χάρτης (3.6 PP100).
  • Το πιο αξιόπιστο μοντέλο: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Porsche 911 είναι το μοντέλο με την υψηλότερη κατάταξη στην έρευνα. Είναι η τρίτη φορά την τελευταία τετραετία που η 911 αποσπά αυτή την διάκριση, αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Προηγούμενο άρθροΑναβαθμίσεις μοντέλων BMW από την άνοιξη του 2022
Επόμενο άρθροSkoda Fabia Monte Carlo: σπορ και δυναμική