Η MaaS Global λανσάρισε το Whim στην Αμβέρσα, με αποτέλεσμα οι πολίτες της βελγικής πόλης να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία τρόπων κινητικότητας μέσω μίας εφαρμογής.

Η φινλανδική εταιρεία MaaS Global είχε ήδη λανσάρει το Whim στο Ελσίνκι και το Μπέρμιγχαμ. Η πλατφόρμα MaaS επεκτείνει τα όρια της πολυτροπικότητας (multimodality), προσφέροντας την καλύτερη λύση κινητικότητας για να φτάσει κάποιος από ένα σημείο σε κάποιο άλλο από όλο το φάσμα των τρόπων κινητικότητας. Οι χρήστες στην Αμβέρσα μπορούν να πληρώσουν 55 ευρώ για απεριόριστη πρόσβαση σε λεωφορεία, τραμ και ποδήλατα κοινής χρήσης Vélo. Με επιπλέον 10 ευρώ, μπορούν να παραγγείλουν ταξί για οποιαδήποτε απόσταση κάτω των 5 χλμ. Ή μπορούν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο από την Sixt για € 49 την ημέρα.

Η προσφορά κινητικότητας εξακολουθεί να επεκτείνεται, στο μέλλον μπορεί να περιλαμβάνει τρένα NMBS, ποδήλατα κοινής χρήσης Mobit, car sharing και στάθμευση. Οι δυνατότητες για απεριόριστη κινητικότητα δείχνουν και αυτές απεριόριστες.

Στη φωτογραφία ποδήλατα κοινής χρήσης Vélo, στο νέο λιμάνι της Αμβέρσας

Προηγούμενο άρθροΗ μείωση του νέφους σώζει ζωές και εξοικονομεί χρήματα
Επόμενο άρθροNissan Qashqai: “Καλύτερο Αυτοκίνητο Βρετανικής Κατασκευής”