Όταν ένα αεροσκάφος Airbus A 320 πάνω σε έναν ελκυστήρα βαρέων οχημάτων Actros SLT της Mercedes-Benz κυκλοφορεί στους δρόμους, το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Η εταιρεία βαρέων φορτηγών PAULE επέλεξε το Actros SLT της Mercedes-Benz, για να μεταφέρει το Airbus από το Lübeck, στις ακτές της Βαλτικής, στο Calw στη νότια Γερμανία.

Αυτή η θεαματική επιχείρηση που διέσχισε ολόκληρη τη Γερμανία τράβηξε την προσοχή των περαστικών. Ήταν μια μεταφορά μήκους 60 μ.,. πλάτους 5 μ. και βάρους 90 τόνων. Το εντυπωσιακό έργο μεταφοράς της ατράκτου διήρκεσε περίπου 11 ημέρες. Η εταιρεία PAULE που εδρεύει στη Στουτγάρδη φόρτωσε το Airbus στο Actros SLT στο Ταλίν της Εσθονίας μετά από ζημιά που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας βαριάς προσγείωσης.

Ένα φορτηγό πλοίο διέσχισε με το φορτίο τη Βαλτική Θάλασσα και το αποβίβασε στις αποβάθρες του Lübeck. Από εκεί, η ομάδα βαρέων μεταφορών Actros SLT χρειάστηκε τρεις ημέρες για να διασχίσει το Αμβούργο, το Μαγδεμβούργο, τη Νυρεμβέργη και τη Στουτγάρδη πριν κατευθυνθούν προς το βόρειο τμήμα του Μέλανα Δρυμού. Δύο φορές κατά μήκος της διαδρομής, η συνοδεία βαρέων μεταφορών της Airbus έπρεπε να εγκαταλείψει τον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγει τις χαμηλές γέφυρες.

Επιπλέον, αφού το Actros SLT έφυγε από τον αυτοκινητόδρομο και βρισκόταν κατά μήκος ενός πλευρικού δρόμου, σε κάποιο σημείο ο οδηγός έπρεπε να οδηγήσει με την όπισθεν, ώστε να μπορέσει να επανέλθει στον αυτοκινητόδρομο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επιπλέον, ένα δεύτερο Actros SLT ήταν επίσης σε ετοιμότητα για το φορτίο που έφτασε στον τελικό του προορισμό. Σε ένα στενό και απότομο δασικό δρόμο, το δίδυμο SLT έφερε το Airbus στο νέο του σπίτι, στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της KSK Special Forces Command στην Calw. Εκεί, το Airbus θα χρησιμοποιηθεί σύντομα ως μέρος ρεαλιστικών σεναρίων εκπαίδευσης για την προστασία των επιβατών αεροπορικών εταιρειών.

Προηγούμενο άρθροH FORD αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο και μειώνει θέσεις εργασίας
Επόμενο άρθροBMW Group Hellas στην κορυφή των premium