Συνεργασία Kia Connect - Geotab

Η Kia καινοτομεί στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) με τη γκάμα Platform Beyond Vehicle (PBV), ενώ για να προσφέρει το καλύτερο fleet management στην κατηγορία αυτή, η Kia Connect συνεργάστηκε με την Geotab.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα ενσωματώσει μια σειρά λύσεων δεδομένων, με βελτιωμένη τεχνολογία εντός του οχήματος, καινοτόμα συστήματα, βελτιστοποίηση διαδρομής και χαρακτηριστικά ασφαλούς οδήγησης – για να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της κερδοφορίας.

«Καθώς τα Kia PBV θα είναι τα πιο προηγμένα τεχνολογικά διαθέσιμα LCV, θέλουμε να βελτιώσουμε κάθε πτυχή της εμπειρίας των πελατών μέσω προηγμένης συνδεσιμότητας», δήλωσε ο Marc Hedrich, Πρόεδρος της Kia στην Ευρώπη. “Αυτό επεκτείνεται στην ύπαρξη ευέλικτων λύσεων δεδομένων που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση σε στόλους πολλαπλών μαρκών χωρίς την ανάγκη πρόσθετου υλικού.”

Η Geotab είναι παγκόσμιος πρωτοπόρος στις λύσεις συνδεδεμένων μεταφορών και asset management Τα PBV της Kia παρέχουν στα EV προηγμένες λύσεις λογισμικού, ασύρματες ενημερώσεις και μεγαλύτερες διαστάσεις και χωρητικότητα φόρτωσης. Η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του PV5 έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2025.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Geotab θα παρέχει πλατφόρμα fleet management λευκής ετικέτας, εφαρμογή διοίκησης στόλου, εφαρμογή οδηγού και ενσωμάτωση των PBV της Kia στο σύστημα ψυχαγωγίας. Η συνεργασία θα καλύπτει και άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων δυνατοτήτων δρομολόγησης EV με προτάσεις για στάσεις φόρτισης και Digital Key 2.0. Επίσης, θα ενσωματώνει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες Kia Charge, όπως συμβάσεις φόρτισης και διαχείριση τιμολόγησης, επιτρέποντας στους fleet managers να ελέγχουν και να διαχειρίζονται όλα τα τιμολόγια φόρτισης διαφορετικών τύπων, όπως δημόσια φόρτιση, κατ’ οίκον ή αμαξοστασίου.

Αυτή η ολοκληρωμένη λύση θα δώσει στους fleet managers τη δυνατότητα να συνδέουν οχήματα άλλης μάρκας στην πλατφόρμα και θα παρέχει επίσης πλήρη επισκόπηση των δραστηριοτήτων τους, παρέχοντας παράλληλα πλατφόρμα ενσωμάτωσης των επιχειρηματικών λύσεων του στόλου, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης αποθήκης και του προγραμματισμού πόρων της επιχείρησης. Από πλευράς οχήματος, τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο παρέχουν πρόσβαση στην ενέργειά του, απλοποιώντας τις λειτουργίες, μειώνοντας το χρόνο ακινησίας και βελτιστοποιώντας τις ανάγκες συντήρησης.

Το σύστημα επιτρέπει την προσαρμογή στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε στόλου, με την κατάλληλη ευελιξία ώστε να παρέχονται οι πληροφορίες στους οδηγούς και τους fleet managers. Καθώς η Πλατφόρμα Fleet Management, η εφαρμογή Driver και η οθόνη του Kia PBV στο όχημα αναπτύσσονται σε συνεργασία με την Geotab και την Kia, διασφαλίζεται ότι τα δεδομένα συγχρονίζονται μεταξύ όλων των χρηστών και ότι όλοι έχουν τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος.

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2024 της Arval
Επόμενο άρθροBMW Group: Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τηλεθέρμανση στο Steyr