Ποιες τάσεις και ευκαιρίες υπάρχουν για το στόλο σας το 2022; Στο επόμενο εικονικό συνέδριο του IFMI, ειδήμονες του κλάδου θα θίξουν τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία και τάσεις του 2021 και θα παράσχουν κρίσιμες πληροφορίες για το 2022.

Μετά από ένα ακόμα δύσκολο έτος αβεβαιότητας, ο κλάδος του στόλου προσβλέπει σε ένα λιγότερο επισφαλές, με λιγότερα εμπόδια και ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η εκδήλωση της πανδημίας και η αυξανόμενη κρίση έλλειψης ημιαγωγών άλλαξε τα επιχειρηματικά πρότυπα και τις στρατηγικές των στόλων παγκοσμίως. Η διαχείριση στόλων εξ αποστάσεως έγινε κανόνας, οι συμβάσεις leasing παρατάθηκαν, νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ και οι πολιτικές αυτοκινήτων και δημοπρασιών επικαιροποιήθηκαν. Η κρίση του κλάδου πυροδότησε επίσης τις τάσεις ηλεκτροκίνησης, την μεταστροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τις συνεργασίες. Οι πιο δυναμικοί και ανθεκτικοί στόλοι χρησιμοποιούν πλέον την κρίση ως εφαλτήριο θέσπισης ηγετικής θέσης στην ηλεκτροκίνηση και τις νέες πηγές ενέργειας. Όμως, το 2022 δεν θα είναι εύκολο.

Για 19 χρόνια, το International Fleet Managers Institute (IFMI) συγκεντρώνει ειδήμονες του κλάδου προς εξέταση των βασικών τάσεων των στόλων και ενθάρρυνση της διεθνοποίησης Στόλου και Κινητικότητας στην Ευρώπη.

Το εικονικό συνέδριο του IFMI “Fleet Outlook 2022 and what it means for you“, στις 22 Ιανουαρίου, θα εξετάσει τα κυριότερα θέματα που πρόκειται να προκύψουν στον κλάδο του στόλου. Το συνέδριο, που υποστηρίζεται από τις ALD Automotive, Arval, LeasePlan, MHC Mobility και SEAT/Cupra, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των υπεύθυνων στόλου, κινητικότητας, προμηθειών, ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικών και πόρων.

Ποιες είναι οι προοπτικές του στόλου για το 2022 και τι σημαίνουν αυτές;

Το IFMI θα παράσχει τις εγκυρότερες πληροφορίες για το επόμενο έτος, βάσει όσων συνέβησαν το 2021, για να ευθυγραμμίσει τα στοιχεία του προηγούμενου έτους με τις προσδοκίες του 2022.

Τρεις ενότητες του συνεδρίου θα περιλαμβάνουν βασικά δεδομένα και απόψεις, για την καθοδήγηση του κλάδου στην λήψη βέλτιστων αποφάσεων:

  • Ποιες θα είναι οι κύριες τάσεις της αγοράς στην Ευρώπη; Πώς θα αλλάξουν οι πωλήσεις εταιρικών στόλων, αναλόγως υιοθέτησης εναλλακτικών και ηλεκτρικών κινητήρων;
  • Τι άλλαξε στη φορολόγηση εταιρικών αυτοκινήτων το 2021 και ποιες νέες ρυθμίσεις αναμένονται το 2022;
  • Ποιες θα είναι οι τάσεις που θα διαμορφώσουν τον προγραμματισμό εταιρικών στόλων το 2022;

Η μετάβαση από την παραδοσιακή διαχείριση στόλου, σε στιβαρές στρατηγικές τηλεματικής, θα επηρεάσει ιδιαίτερα τον κλάδο το 2022. Το IFMI, ως εξειδικευμένη πλατφόρμα του κλάδου στόλου, σκοπεύει να βοηθήσει τους υπεύθυνους να προσαρμοστούν στο ταχέως εξελισσόμενο οικοσύστημα στόλου, μέσω ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας.

Προετοιμαστείτε για το επερχόμενο έτος, και εγγραφείτε εδώ δωρεάν στο συνέδριο του IFMI που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2022!

Προηγούμενο άρθροBMW Group: “ο πιο ελκυστικός εργοδότης”
Επόμενο άρθροΗ Mahindra Logistics εξαγοράζει τη MERU