Η MG Motor λανσάρισε το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα, το MG ZS compact SUV και σχεδιάζει να το πουλήσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι μια έκδοση με μπαταρία του μικρού crossover MG ZS και έχει αυτονομία 335 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το EV έκανε το ντεμπούτο του στην 16η έκθεση αυτοκινήτων της Guangzhou που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως δήλωσε η SAIC Motor.

Ο σχεδιασμός του νέου SUV είναι έργο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας SAIC Motor, η οποία αγόρασε τη Nanjing Automobile το 2007 παίρνοντας τον έλεγχο της μάρκας MG και των περιουσιακών στοιχείων που η Nanjing αγόρασε το 2005 για 126 εκατ. δολάρια.

Το ηλεκτρικό MG ZS θα υποβληθεί σε δοκιμές δρόμου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Λουξεμβούργο) κατά τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με την SAIC.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, οι παγκόσμιες πωλήσεις της MG αυξήθηκαν κατά 89% φτάνοντας τις 180.000 περίπου, αντανακλώντας τη ζήτηση στην Κίνα για την επέκταση της σειράς crossover και το επανασχεδιασμένο MG6. Τον Απρίλιο, η MG ξεκίνησε τις πωλήσεις στην Κίνα του πρώτου της εναλλακτικού ενεργειακού οχήματος, την plug-in υβριδική έκδοση του MG6.

Φωτογραφία: The MG owner’s club

 

Προηγούμενο άρθροΤο Λουξεμβούργο προγραμματίζει δωρεάν δημόσιες μετακινήσεις
Επόμενο άρθροΗ VW επιδιώκει μεγάλη αύξηση λειτουργικού κέρδους για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων