Η Renault Trucks κάνει ένα σημαντικό βήμα στον μετασχηματισμό των αστικών μεταφορών ανακοινώνοντας την υπογραφή σύμβασης με τον Όμιλο Carlsberg για την παράδοση 20 φορτηγών D Wide Z.E.

Αυτά τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά των 26 τόνων, τα οποία θα παραδοθούν το 2020, θα διαχειρίζεται η ζυθοποιία Feldschlösschen, η ελβετική θυγατρική του Ομίλου Carlsberg.

Η Renault Trucks πιστεύει πως οι αστικές μεταφορές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα στην ηλεκτρική κινητικότητα για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στα κέντρα των πόλεων και να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες εκπομπές CO2.

Ο Bruno Blin, πρόεδρος της Renault Trucks, τονίζει: “Είναι η πρώτη παραγγελία αυτής της κλίμακας στην Ευρώπη. Αποδεικνύει στους πελάτες μας πως ο τομέας των μεταφορών υφίσταται σημαντική μεταστροφή και αντικατοπτρίζει μια βιομηχανική και εμπορική πραγματικότητα: τα ηλεκτρικά φορτηγά Renault βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης και θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους σε λίγες εβδομάδες”.

Αυτά τα 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26t θα εκτελούν ημερήσιες διανομές σε αποστάσεις μεταξύ 100 και 200 χλμ. για να προμηθεύουν τους Ελβετούς πελάτες της Feldschlösschen μέσω των 15 εγκαταστάσεων εφοδιασμού της ζυθοποιίας.

Η Feldschlösschen δεσμεύεται για logistics μηδενικών εκπομπών, εν μέρει μέσω των εργοστασίων παραγωγής που εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικές γραμμές.

Με μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών από 3,1 έως 26 τόνους, η Renault Trucks ανταποκρίνεται, τόσο στις τρέχουσες, όσο και στις μελλοντικές ανάγκες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αστικό περιβάλλον. Αυτά τα οχήματα είναι ιδανικά για συλλογή απορριμμάτων και διανομές, επιτρέποντας αθόρυβες διαδρομές σε μη συμβατικές ώρες, ταυτόχρονα με τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Τα φορτηγά D και D Wide Z.E. κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Blainville-sur-Orne (Calvados, Γαλλία).

Η Renault Trucks είναι ενταγμένη στο Volvo Group, που αποτελείται επίσης από τα brands Volvo, Volvo Penta, UD Trucks, UD Buses, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack και Arquus.

Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμες αεροδυναμικές ζάντες για το ηλεκτρικό BMW iX3
Επόμενο άρθρο14% αύξηση πωλήσεων για τη Mazda στην Ευρώπη