Η Audi ανακοίνωσε χαμηλότερη τιμή φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών IONITY για τους πελάτες της.

Την προηγούμενη εβδομάδα η IONITY προκάλεσε αναταραχή, ανακοινώνοντας το τέλος του ελκυστικού κόστους καλωσορίσματος των 8 ευρώ ανά φόρτιση, ανεξαρτήτως των kWh που όντως αντλούντο από το δίκτυο.

Σύντομα, οι πελάτες της IONITY θα πρέπει να πληρώνουν 0,79 ευρώ ανά kWh ενός ταχυφορτιστή, δημιουργώντας ερωτηματικά για την οικονομική προσιτότητα της ηλεκτροκίνησης.

Ένα EV καταναλώνει εύκολα 20kWh / 100χλμ σε αυτοκινητόδρομους, κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν € 16 για κάθε 100km οδήγησης. Συγκριτικά, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με μέσο όρο κατανάλωσης 8l / 100χλμ κοστίζει περίπου 12 ευρώ σε καύσιμα.

Η Audi εξέδωσε μόλις ένα καθησυχαστικό δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας ότι οι πελάτες της e-tron μπορούν να υπολογίζουν ένα σταθερό κόστος 0,31 ευρώ ανά kWh στους ταχυφορτιστές IONITY DC ή μια έκπτωση περίπου 61% επί της κανονικής τιμής.

Σύμφωνα με την Audi, το 0,31 ευρώ αντιστοιχεί σε αυτό που οι πελάτες πληρώνουν για την οικιακή ηλεκτρική τους ενέργεια. Εντούτοις, υπάρχει μια προϋπόθεση: Για να επωφεληθεί κάποιος από αυτό το προνομιακό κόστος ταχυφόρτισης DC, πρέπει να υπογράψει 12μηνη σύμβαση με την υπηρεσία φόρτισης Audi e-tron, η οποία παρέχεται με μηνιαία συνδρομή 17,95 ευρώ στη Γερμανία. Οι τιμές σε άλλες χώρες μπορεί να διαφέρουν.

Το δίκτυο ταχυφορτιστών IONITY, που εξυπηρετεί μεγάλους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, διευκολύνοντας την ηλεκτρική κινητικότητα μεγάλων αποστάσεων, δεν είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα.

Η IONITY, διαθέτει σταθμούς φόρτισης στις ακόλουθες ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία,  Ελβετία, Εσθονία,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία,  Ιταλία, Κροατία, Λεττονία,  Λιθουανία,  Νορβηγία,  Ολλανδία,  Ουγγαρία , Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία,  Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Προηγούμενο άρθροΝέα γενιά smart: πρωτοποριακό, ψηφιακό, πόλης
Επόμενο άρθροΗ Cityzen συνεργάζεται με το Δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ