Η Cityzen έχει εντάξει τέσσερις από τους χώρους στάθμευσης του δικτύου της στο κοινόχρηστο δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σταθμεύουν σε αυτούς.

Οι νέοι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται οι δύο στην Αθήνα στο Cityzen «Πύργος Αθηνών» στους Αμπελοκήπους και στο Cityzen «Δικαστήρια Ευελπίδων» στην Κυψέλη και οι άλλοι δύο στο Μαρούσι, στο Cityzen  «Αίθριο» και στο Cityzen «Φραγκοκκλησιάς».

Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου να βρίσκει άμεσα σημεία κοινόχρηστης φόρτισης στα οποία μπορεί να ανεφοδιάζει εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητό του.

Η πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θέλουν να συνδυάσουν με ασφάλεια τη στάθμευση και τις λοιπές υπηρεσίες της Cityzen με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου τους. Οι σταθμοί φόρτισης είναι διαθέσιμοι τόσο σε συνδρομητές του δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ ή κατόχους FORTIZO Card, όσο και σε ad hoc χρήστες, οι  οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς μέσω σχετικής εφαρμογής, που δίνει τη δυνατότητα κράτησης, ενεργοποίησης, αλλά και παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της συνεδρίας φόρτισης.

Οι σταθμοί φόρτισης που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη Cityzen Parking & Services είναι εναλλασσόμενου ρεύματος, μέγιστης ισχύος 22 kW με ρευματοδότες Τύπου 2 και πληρούν όλες τις προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης.

Στο επόμενο διάστημα και ως το τέλος του έτους θα τεθούν σε λειτουργία πρόσθετα δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ και σε άλλους χώρους στάθμευσης της Cityzen, συμβάλλοντας εμπράκτως στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Η Cityzen, όπως μετονομάστηκε τον Ιούλιο του 2015 η Central Parking System Αθήνα Α.Ε., ιδρύθηκε το 2000 με τη συνεργασία της Auto Park System Ε.Π.Ε. και της Central Parking System UK Ltd., θυγατρική της Central Parking Corporation. H Central Parking Corporation ιδρύθηκε το 1968 στις ΗΠΑ και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στάθμευσης στον κόσμο. Τον Οκτώβριο του 2009 ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Central Parking System Αθήνα Α.Ε. από την Autopark System ΕΠΕ.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στάθμευσης σε ένα εκτεταμένο δίκτυο 33 σταθμών και 15.720 θέσεων, μεταξύ των οποίων το αεροδρόμιο των Χανίων και το λιμάνι του Λαυρίου. Ταυτόχρονα διαχειρίζεται τους χώρους στάθμευσης Μικρής και Μακράς Διάρκειας καθώς και την υπηρεσία Διακεκριμένης Στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Audi προσφέρει καθησυχαστική τιμή φόρτισης
Επόμενο άρθροΤρίτο Peugeot Drive Festival, επιλεγμένα μεταχειρισμένα