DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

54 οχήματα τύπου pick up μάρκας Nissan NAVARA, απέκτησε το Λιμενικό Σώμα. Τα οχήματα που προστίθενται στο στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα χρησιμοποιηθούν ως περιπολικά. 

Η προμήθεια των οχημάτων συνολικού κόστους ενός 1.690.000 ευρώ έγινε μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Τα 44 από αυτά εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα” στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και από εθνικούς πόρους.

Τα υπόλοιπα 10 συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Τα οχήματα αναβαθμίζουν από τις 20 Δεκεμβρίου την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για τη σταδιακή ανανέωση των μέσων του Σώματος, όπως τόνισαν κατά την παραλαβή τους, τόσο ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Τα νέα οχήματα είναι ειδικού σχεδιασμού, έχουν αυξημένες δυνατότητες για κίνηση εκτός δρόμου και πρόκειται να διατεθούν άμεσα σε Λιμενικές Αρχές με έντονη αλιευτική δραστηριότητα για επιτήρηση, αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή κάθε έκνομης ενέργειας, καθώς και σε Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπαγγελματικά οχήματα: + 2,2% το ενδεκάμηνο, -8,9% τον Νοέμβριο
Επόμενο άρθροTo νέο Fiat 500X Sport στην Ελλάδα