44 λεωφορεία Irizar ie για τη Βουλγαρία

Η Irizar emobility συνεχίζει την ευρωπαϊκή της επέκταση και οι λύσεις της για την ηλεκτροκίνηση φτάνουν στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, φτάνουν στο Μπουργκάς, το οποίο για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει 44 Irizar ie λεωφορεία στο στόλο του. Είναι το πρώτο έργο ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτήν την πόλη και ένα από τα μεγαλύτερα στη Βουλγαρία μέχρι σήμερα.

Η Burgas Bus -βουλγαρική εταιρεία δημοσίων μεταφορών, με στόλο 130 οχημάτων- θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των λεωφορείων.

Τα λεωφορεία πουθα παραδοθούν περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά μήκη: 34 μονάδες μήκους 12 μέτρων και 10 μονάδες 18 μέτρων. Το μήκους 12 μέτρων ie θα έχει 3 πόρτες, 26 θέσεις (4 εκ των οποίων είναι PRM) και χώρο αναπηρικής πολυθρόνας. Το λεωφορείο μήκους 18 μέτρων θα διαθέτει 4 πνευματικές πόρτες, 32 θέσεις (4 εκ των οποίων είναι PRM) και χώρο αναπηρικής πολυθρόνας.

Τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου Irizar. Η Irizar ie θα παρέχει επίσης 44 διαλειτουργικούς φορτιστές ECI-100 από την Jema Energy (εταιρεία του Ομίλου Irizar). Οι φορτιστές διαθέτουν σύστημα έξυπνης φόρτισης 100 kW που θα φορτίζει τα οχήματα σε τρεις ώρες χρησιμοποιώντας μια πρίζα φόρτισης Combo 2.

Θα περιλαμβάνουν επίσης συστήματα τηλεμετρίας από την Datik, εταιρεία του Ομίλου Irizar, τα οποία οι χειριστές μπορούν να χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων τους ανά πάσα στιγμή και να λαμβάνουν τη μέγιστη απόδοση από τη λειτουργία τους.

Η Irizar e-mobility συνεργάστηκε στενά με την Burgas Bus για αυτό το έργο για να δώσει στον στόλο έναν μοντέρνο και ελκυστικό σχεδιασμό. Τα αισθητικά χαρακτηριστικά του λεωφορείου ie και του Irizar τραμ ie συνδυάστηκαν στο σχεδιασμό για να δημιουργήσουν ένα μικτό όχημα που μεγιστοποιεί τη φωτεινότητα του χώρου μέσα στην καμπίνα.

Η παράδοση των πρώτων μονάδων αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Μπουργκάς είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Η σταθερή δέσμευση που αναλαμβάνεται για τον εξηλεκτρισμό του στόλου των λεωφορείων είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την πόλη και θα συνδέσει μέρη και επισκέπτες με καθαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΗ ACEA συζητά με τον F. Timmermans για το CO2
Επόμενο άρθρο90% ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ στη Volvo Cars