Η Stellantis επιβεβαίωσε την συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία Jos Scholman, για αγορά 16 οχημάτων Opel Vivaro-e Hydrogen. Αυτά τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου μηδενικών εκπομπών επεκτείνουν τον βιώσιμο στόλο της εταιρείας.

Ο Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Ευρύτερης Ευρώπης της Stellantis, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την παράδοση των 16 Opel Vivaro-e Hydrogen στην Ολλανδία, γεγονός που επαναβεβαιώνει τη θέση της Stellantis ως πρωτοπόρου επαγγελματικών οχημάτων υδρογόνου μαζικής παραγωγής. Επιθυμώ να ευχαριστήσω την εταιρεία Scholman για την επιλογή της μάρκας μας για περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητάς της, τώρα που προωθούμε περαιτέρω το στρατηγικό μας σχέδιο Stellantis Dare Forward 2030».

Στόλος υδρογόνου

Η Jos Scholman ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από σαράντα χρόνια και δραστηριοποιείται σε χωματουργικά έργα, οδοποιίας, υδροδότησης και χωροταξικά. Η οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί πλέον περίπου 250 εργαζόμενους και διευθύνεται από τον ιδρυτή, Jos Scholman πρεσβύτερο, από κοινού με τους δύο γιούς του, Robert και Jos νεότερο. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλο και ποικίλο στόλο για τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων βαν και βαρέων μηχανημάτων χωματουργικών εργασιών.

Η εταιρεία προτιμά το υδρογόνο για να καταστήσει τον στόλο της πιο βιώσιμο. Χρησιμοποιεί ήδη περίπου τριάντα οχήματα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων επιβατικών, τρακτόρων υδρογόνου και υδραυλικών εκσκαφέων και προμηθεύεται περισσότερους τράκτορες και εκσκαφείς φέτος. Τώρα, κάνουν άλλο ένα σημαντικό βήμα, με την αγορά των Opel Vivaro-e Hydrogen.

Ο Robert Scholman, συνιδιοκτήτης της εταιρείας, δήλωσε: «Θεωρούμε πως το υδρογόνο παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε βιώσιμες πηγές ενέργειας και καύσιμα. Έχουμε αυτοκίνητα υδρογόνου στην εταιρεία μας από το 2019, συνολικά περίπου 30 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τρακτόρων και μεγάλων κινητών γερανών. Είμαστε ευτυχείς που προσθέτουμε άλλα 16 LCV Opel Vivaro-e Hydrogen στο στόλο μας. Θα συμβάλλουν σημαντικά στους στόχους βιωσιμότητας μεταφοράς ελαφρού εξοπλισμού και αστικής διανομής. Μπορούμε ακόμα και να ανεφοδιάζουμε τα οχήματα με πράσινο υδρογόνο δικής μας παραγωγής και, έτσι, τα επαγγελματικά οχήματα υδρογόνου της Opel να καταστούν πραγματικά βιώσιμα».

Ίδια παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Η κίνηση με υδρογόνο είναι πραγματικά βιώσιμη όταν χρησιμοποιείται πράσινο υδρογόνο και η Jos Scholman προσπαθεί πολύ να το επιτύχει. Η εταιρεία διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της εδώ και αρκετά χρόνια και θα παράγει το δικό της πράσινο υδρογόνο χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση. Η ενέργεια που απαιτείται γι’ αυτό προέρχεται από βιώσιμες πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, διασφαλίζοντας πως το υδρογόνο για τον στόλο είναι πράσινο από κάθε άποψη.

Προηγούμενο άρθροΝέες εκδόσεις Ford Mustang στο Goodwood
Επόμενο άρθροΗ HTV επενδύει στην αποθήκευση ημιαγωγών