1.000 Volvo FH με I-Save παρήγγειλε το Lannutti Group

Το Lannutti Group, ιταλική εταιρεία μεταφορών και logistics, παρήγγειλε 1.000 νέα φορτηγά Volvo FH εξοικονόμησης καυσίμων I-Save τελευταίας τεχνολογίας. Η εταιρεία επιθυμεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% και να περιορίσει τις εκπομπές CO2.

Το Lannutti Group δραστηριοποιείται σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες με στόλο 1.800 φορτηγών. Η απόφαση να επενδύσει σε 1.000 νέα φορτηγά Volvo FH ελήφθη κατόπιν ολοκληρωμένης ετήσιας δοκιμής καυσίμων, κατά την οποία το νέο Volvo FH με εξοπλισμό I-Save συγκρίθηκε με άλλα φορτηγά μικτού στόλου. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκπληκτική μείωση καυσίμου κατά 10% σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο κανονικό φορτηγό.*

“Η αρχή ανανέωσης στόλου για εμάς, στο Lannutti Group, είναι η προτεραιότητα σε οχήματα χαμηλών εκπομπών. Εκτός από την αξιοπιστία, οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η διατήρηση του βάρους του φορτηγού όσο το δυνατόν χαμηλότερα, ώστε να μεταφέρουμε μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και η μείωση της κατανάλωσης στο ελάχιστο. Μετά τη θετική περίοδο δοκιμής, αποφασίσαμε πως όλα τα νέα φορτηγά Volvo πρέπει να διαθέτουν I-Save”, δήλωσε ο Valter Lannutti, CEO του Lannutti Group.

Η έκδοση I-Save του Volvo FH συνδυάζει έναν εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα με εξοπλισμό εξοικονόμησης καυσίμου, που περιορίζει την κατανάλωση σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων – χωρίς να διακυβεύεται ο χειρισμός του οχήματος. Είναι επίσης εξοπλισμένη με επιπρόσθετο εξοπλισμό ασφαλείας, όπως Υποστήριξη Αλλαγής Λωρίδας και Προειδοποίηση Οδηγού, που βοηθούν την αποφυγή ατυχημάτων.

“Δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους οδηγούς μας έναν ασφαλή και άνετο χώρο εργασίας, αλλά είναι και ένας τρόπος υποστήριξης και διασφάλισης των παραδόσεών μας. Ευτυχώς, τα περισσότερα ατυχήματα είναι ελαφράς μορφής. Ωστόσο, τα φορτηγά χρειάζονται συχνά επισκευές και είναι δαπανηρό να βρίσκεται ένα φορτηγό εκτός λειτουργίας. Γενικά, πιστεύω πως τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας αποτελούν καλή επένδυση”, σημείωσε ο Valter Lannutti.

Η παραγγελία των 1.000 Volvo FH με I-Save θα παραδοθεί στο Lannutti Group κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022.

“Έχουμε μια μακρά και αξιόπιστη επιχειρηματική σχέση με το Lannutti Group και είμαι πραγματικά υπερήφανος για την εμπιστοσύνη τους στη Volvo και την επιβεβαίωση της εξαιρετικής απόδοσης καυσίμων που προσφέρουν τα φορτηγά μας I-Save. Είναι εξίσου σημαντικό για το κλίμα και για τους πελάτες μας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Τα χαρακτηριστικά του Volvo FH με εξοπλισμό I-Save 

Κάθε εξάρτημα του I-Save σχεδιάστηκε για μείωση του κόστους καυσίμων. Στο Volvo FH με εξοπλισμό I-Save περιλαμβάνονται:

  • Κινητήρας D13TC (Turbo Compound) 460 hp (2 600 Nm) ή 500 hp (2 800 Nm)
  • Οπίσθιοι άξονες υψηλής απόδοσης καυσίμου
  • Απενεργοποίηση κινητήρα στο ρελαντί
  • I-Cruise με I-Roll, που προσαρμόζει την ταχύτητα για περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου
  • Υδραυλικό τιμόνι μεταβλητής μετατόπισης
  • Αναβαθμισμένο I-See
  • Αναβαθμισμένο I-Shift με βελτιωμένο λογισμικό μεγάλων αποστάσεων

* σε σύγκριση με τον στάνταρ κινητήρα Volvo FH Euro 6 step C.

Προηγούμενο άρθροACEA: ανάκαμψη 10% αναμένεται το 2021
Επόμενο άρθροŠkoda OCTAVIA Scout, το νέο sportswagon