Υβριδικό F-PACE P400e με 20% μεγαλύτερη αυτονομία

Η Jaguar F-PACE διαθέτει πλέον πιο πλούσιες προδιαγραφές, απλοποιημένη σειρά, μεγαλύτερη αυτονομία του plug-in ηλεκτρικού υβριδικού P400e και βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας.

Η P400e συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία πρόταση των ηλεκτροκίνητων συνόλων της F-PACE, καθώς τώρα διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου, που περιλαμβάνει εννέα μονάδες αντί οκτώ, αυξάνοντας την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας στα 19.2kWh. Αυτό αυξάνει την πλήρως ηλεκτρική αυτονομία από έως και 53km στα 65km το μέγιστο  – που αντιστοιχεί σε αύξηση πάνω από 20%. Ως εκ τούτου, μειώνονται οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση καυσίμου, που τώρα ξεκινούν από τα 37g/km και τα 1,6 λίτρα/100km (WLTP TEL).

Με συνδυασμένη ισχύ 404PS και ροπή 640Nm, η έκδοση P400e έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα. Αυτός ο συνδυασμός βελτιωμένης αποδοτικότητας και εξαιρετικών επιδόσεων διατίθεται τώρα σε περισσότερες αγορές από ποτέ, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη. Ήδη πάνω από μία στις δέκα πωλήσεις F-PACE σε όλο τον κόσμο αφορούν στο μοντέλο P400e, ενώ σε χώρες όπως η Ολλανδία – όπου τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι πιο δημοφιλή – το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει και το 98%.

Οι πελάτες  της F-PACE επωφελούνται από μία απλούστερη, πιο στοχευμένη γκάμα εκδόσεων. Πλέον προσφέρονται μόνον εκδόσεις R-Dynamic, εκσυγχρονίζοντας την προσφορά και παρέχοντας αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Ο Philip Koehn, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar, δήλωσε: «Καθώς καταγράφουμε πρόοδο για τον επαναπροσδιορισμό της Jaguar σε μία πλήρως ηλεκτρική πολυτελή μάρκα μέχρι το 2025, επιμελούμαστε τα υφιστάμενα προϊόντα μας προσφέροντας πλουσιότερο και πιο επιθυμητό εξοπλισμό. Το πρώτο μοντέλο που δέχτηκε αυτή την αλλαγή ήταν η F-TYPE καθώς κινούμεθα προς το 2023 και γιορτάζουμε τα 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων Jaguar. Και τώρα, σειρά έχει η F-PACE, ένα SUV που πετυχαίνει μια ασυναγώνιστη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση, το χειρισμό, τη φινέτσα και την πολυτέλεια.

«Αυξάνοντας την αυτονομία της plug-in υβριδικής έκδοσης P400e πάνω από 20%, το μοντέλο αποτελεί πλέον έναν ακόμη πιο ελκυστικό συνδυασμό επιδόσεων, απόδοσης και δυνατότητας οδήγησης με μηδενικούς ρύπους, κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά περήφανοι».

Τα μοντέλα R-Dynamic S, SE και HSE εφοδιάζονται με ζάντες 19, 20 και 21 ιντσών αντίστοιχα, που προσφέρονται με δυνατότητα επιλογής diamond-turned ή μαύρου φινιρίσματος (όλες διατίθενται με προαιρετικά ελαστικά αυτόματης στεγανοποίησης), ενώ η έκδοση 400 SPORT υιοθετεί τώρα σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών – Style 1020 σε Gloss Silver με diamond-turned φινίρισμα και ένθετα που δημιουργούν αντίθεση (ανάλογα με την αγορά). Τα κεντρικά καπάκια είναι τώρα όλα μαύρα και ασημί, αντί των προηγούμενων που ήταν κόκκινα και ασημί.

Η γεμάτη αυτοπεποίθηση, δυναμική παρουσία της F-PACE ενισχύεται περαιτέρω με το Black Pack – τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, από το R-Dynamic SE μέχρι το SVR. Φινίρισμα Gloss Black χρησιμοποιείται στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και στη μάσκα, το πλαίσιο της μάσκας, τα πλαίσια των παραθύρων, τους αεραγωγούς των φτερών, την πίσω ποδιά, και τα πίσω σήματα. Μία ακόμα διακριτική αλλαγή είναι το ανανεωμένο σήμα της μάσκας της R-Dynamic που τώρα υιοθετεί μία σύγχρονη μαύρη και γκρι εμφάνιση, αντί για κόκκινη και πράσινη.

Στο εσωτερικό της πολυτελούς, ευρύχωρης καμπίνας υπάρχουν περισσότερες τεχνολογίες από πριν. Το R-Dynamic S αποκτά τη νέα TFT ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display), που προσφέρει διαμόρφωση δύο οργάνων με επιλογή πολυμέσων ή πλοήγησης στο κεντρικό πάνελ, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι στάνταρ από την έκδοση R-Dynamic SE και πάνω. Κάθε μοντέλο της γκάμας F-PACE περιλαμβάνει το γρήγορο, διαισθητικό σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας Pivi Pro, που προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μέσω Ασύρματου Apple CarPlay®, Ασύρματου Android Auto™, ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου Alexa, και πλοήγησης what3words. Το Pivi Pro – μαζί με άλλα συστήματα του οχήματος – είναι πάντα επικαιροποιημένο χάρη στις ασύρματες  ενημερώσεις λογισμικού (software-over-the-air updates).

Η γκάμα της F-PACE για το 2024 Model Year περιλαμβάνει τις εκδόσεις R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT και SVR (ανάλογα με την αγορά). Η F-PACE SVR είναι το κορυφαίο SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar. Με ισχύ αποκλειστικά από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα των 5.0 λίτρων της Jaguar που αποδίδει 550PS, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε 4.0 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 286km/h.

Η παγκόσμια γκάμα κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα PHEV 404PS, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 250PS, τετρακύλινδρους diesel MHEV 163PS και  204PS, εξακύλινδρο diesel MHEV 300PS, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 400PS MHEV και V8 βενζινοκινητήρα 550PS (ανάλογα με την αγορά), και όλοι κατασκευάζονται στο Κέντρο Παραγωγής Κινητήρων της Jaguar Land Rover στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα τα μοντέλα F-PACE διαθέτουν ευφυή τετρακίνηση και οκτατάχυτα αυτόματα κιβώτια, και πέρα από την πολυτέλεια και τη φινέτσα, το καθένα πετυχαίνει την ιδανική ισορροπία επιδόσεων, ευελιξίας και απόκρισης που οι οδηγοί προσδοκούν από μία Jaguar.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan στην λίστα Α του CDP για τέταρτη χρονιά
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών τον Νοέμβριο 2022 στην ΕΕ