Η Fisker Inc., δημιουργός βιώσιμων ηλεκτρικών οχημάτων και προηγμένων λύσεων κινητικότητας, ξεπέρασε τις 40.000 παραγγελίες για το SUV Fisker Ocean στην τιμή των 68.999 δολαρίων* στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία θα δέχεται προπαραγγελίες του περιορισμένης έκδοσης SUV Fisker Ocean One, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη έκδοση 5.000 οχημάτων, από την 1η Ιουλίου 2022, ενώ προβλέπει να διαθέσει την παραγωγή εντός του 2023, μέσω παραγγελιών. Δεν προβλέπεται να αυξήσει τις τιμές της λόγω πληθωριστικών πιέσεων ή αύξησης κόστους μέχρι το 2023.

«Σκοπεύουμε να είμαστε απολύτως διαφανείς με τους πελάτες μας», δήλωσε ο CEO, Henrik Fisker. «Δεν θέλουμε να απογοητευτούν όσοι έχουν ήδη παραγγείλει και αναμένουν ένα Fisker Ocean One, γι’ αυτό τους δίνουμε τώρα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν το όχημά τους».

Μετά την ολοκλήρωση της περιορισμένης παραγωγής του Fisker Ocean One, η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή των παραγγελιών Fisker Ocean Extreme και οποιαδήποτε πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής θα διατίθεται στα SUV Fisker Ocean Ultra και Fisker Ocean Sport. Δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος για τα premium μοντέλα SUV Fisker Ocean, είναι πιθανόν η παραγωγή του Fisker Ocean Sport να μη ξεκινήσει πριν από τα τέλη του 2023, αρχικά με μέτριους όγκους και μεγαλύτερους το 2024.

Η αμερικανική startup, με έδρα το Manhattan, παρουσίασε πρόσφατα στην ευρωπαϊκή αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ενώ άνοιξε γραφείο στο Μόναχο, το πρώτο της ευρωπαϊκό κέντρο εμπειρίας, προς εξυπηρέτηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

*Τιμή ΗΠΑ

Φωτογραφία: Fisker/Michael Muller

Προηγούμενο άρθροTο MINI Cooper S Cabrio σε έκδοση «Resolute Edition»
Επόμενο άρθροΗ Hyundai κατέκτησε το βραβείο “e-Business of the Year”