Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery άρχισε να συναρμολογεί αυτοκίνητα στη Ρωσία, για την εγχώρια αγορά, σε τρία εργοστάσια που εγκατέλειψαν δυτικοί ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen Group και Mercedes-Benz, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ανώνυμες πηγές της ρωσικής αγοράς.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Chery στη Ρωσία αυξάνονται γρήγορα, σύμφωνα με στοιχεία, και οι κινεζικές μάρκες αντιπροσωπεύουν πάνω από τις μισές παραδόσεις νέων οχημάτων στη Ρωσία, επωφελούμενες από το γεγονός ότι οι περισσότεροι δυτικοί ομόλογοι τους, εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τώρα, επεκτείνουν τη δράση τους στην παραγωγή επί τόπου, στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πώς το Πεκίνο παίζει πιο σημαντικό ρόλο στο μεταβαλλόμενο βιομηχανικό τοπίο και στην οικονομία της Ρωσίας από την εισβολή.

Εκτός από τις εισαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία, η Chery, στην οποία αντιστοιχεί σχεδόν το ένα πέμπτο των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων στη Ρωσία, εισάγει σχεδόν τελειωμένα αυτοκίνητα και ολοκληρώνει τη συναρμολόγηση σε τρία ρωσικά εργοστάσια σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αγοράς. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων της Κίνας προφανώς ποντάρει στην ισχυρή ζήτηση στη χώρα καθώς η εγχώρια αγορά της Ρωσίας έχει να αντιμετωπίσει την περιορισμένη παραγωγή που οφείλεται στη μη αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας.

Σημειώνουμε πάντως ότι η Chery εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι προμηθεύει τη ρωσική αγορά με επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να αγοράσει τα δικά της εργοστάσια εκεί.

Προηγούμενο άρθροΤΗΚ LSR-05: Ηλεκτρικό με τετραδιεύθυνση και ασύρματη φόρτιση
Επόμενο άρθροΟΗΕ: Νέος κανονισμός για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού