Ανοίγει επίσημα τις πύλες της σήμερα μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις του χώρου του Αυτοκινήτου, το Mondial de l’Auto 2024, μια έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια με τη συμμετοχή μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων και όχι μόνον. Και παρά την τάση για «διακριτική», κατά περίσταση, αποχή κάποιων «παικτών» από τις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου, όπως αυτή της Φρανκφούρτης που παρέδωσε τη θέση της σε μια «εναλλακτική» έκθεση κινητικότητας στο Μόναχο, αλλά και της Γενεύης που φαίνεται ότι οδεύει προς την οριστική κατάργησή της (αφού για κάποια χρόνια διοργανώθηκε εκτός Ευρώπης, στο Κατάρ) στο Παρίσι φαίνεται ότι δίνει το παρών ένας επαρκής αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο Mondial de l’Auto 2024 συμμετέχουν λοιπόν όλοι οι μεγάλοι Γάλλοι κατασκευαστές (Citroen, Peugeot & Renault μαζί με τη Dacia), αλλά και ικανός αριθμός Γερμανών (BMW Group με Motorrad και MINI, VW Group με Audi, Skoda, Volkswagen), η Ford, η IVECO και η Τesla. Μεγάλος απών η Toyota (μαζί με τη Lexus) που δεν συμμετείχε ούτε στην Auto Athina.

Προφανώς το αυξημένο κόστος της συμμετοχής λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες – είναι δε ενδεικτικό ότι από το Hyundai Group στο Παρίσι βρίσκεται μόνο η KIA. Πάντως οι Κινέζοι θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να έρθουν σε μια ευρωπαϊκή έκθεση, αφού στον κατάλογο των εκθετών συναντάμε μεταξύ άλλων τις μάρκες ΑΙΤΟ, BYD, GAC, Hongqi, Leapmotor, Maxus και Xpeng.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης μας καλεί λοιπόν στην 90η έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού για να βρούμε όλα τα τελευταία νέα του αυτοκινήτου, να ανακαλύψουμε τα τελευταία νέα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, να γνωρίσουμε τους νέους παίκτες του κλάδου, να μάθουμε περισσότερα για τις τεχνολογίες του μέλλοντος και να εμπνευστούμε από αυτούς που ζωντανεύουν το πάθος, τα κλασικά αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σημειώστε ότι όλα άρχισαν 126 χρόνια πριν όταν το αυτοκίνητο μόλις είχε εφευρεθεί. Η έκθεση Internationale d’Automobiles, που πραγματοποιήθηκε στο Jardin des Tuileries στο Παρίσι το 1898, ήταν η πρώτη εκδήλωση στον κόσμο αφιερωμένη σε αυτόν τον νέο τρόπο μετακίνησης. Μια βιτρίνα για τους κατασκευαστές και ένα μέρος συνάντησης για τους λάτρεις, το Mondial de l’Auto έχει καθιερωθεί ως προνομιούχος «μάρτυρας» στον κλάδο των μεταφορών.

Το MONDIAL DE L’AUTO 2024 υποδέχεται το κοινό από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Η Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προορίζεται αποκλειστικά για τον Τύπο.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι:

  • Τρίτη 15 Οκτωβρίου: 9:30 π.μ.-8:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 7:00 μ.μ.)
  • Τετάρτη 16 Οκτωβρίου: 9:30 π.μ.-8:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 7:00 μ.μ.)
  • Πέμπτη 17 Οκτωβρίου: 9:30 π.μ.-8:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 7:00 μ.μ.)
  • Παρασκευή 18 Οκτωβρίου: 9:30 π.μ. έως 22:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 9:00 μ.μ.)
  • Σάββατο 19 Οκτωβρίου: 9:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ. (τελευταία είσοδος 9:00 μ.μ.)
  • Κυριακή 20 Οκτωβρίου: 9:00 π.μ. έως 6:30 μ.μ. (τελευταία είσοδος 5:30 μ.μ.)
Προηγούμενο άρθροΝέο Tesla Model 3 Long Range με αυτονομία 702 χλμ. από €44.900
Επόμενο άρθροΗ Citroën στο Παρίσι