Το Women’s Worldwide Car of the Year ανακοίνωσε τους νικητές κατηγοριών του φετινού βραβείου: Οικογενειακού αυτοκινήτου, Μεγάλου αυτοκινήτου, SUV, Πολυτελούς αυτοκινήτου και 4×4 & Pick-Up.

ΟΙ νικητές των πέντε κατηγοριών τουWomen’s Worldwide Car of the Year 2024 είναι: Volvo EX30, BMW Σειρά 5, Kia EV9, Volkswagen Amarok και Aston Martin DB12.

Όλα αυτά τα οχήματα είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους όσον αφορά στην ασφάλεια, την οδήγηση, την τεχνολογία, την άνεση, την αποτελεσματικότητα, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την σχέση ποιότητας/τιμής.

Ο διαγωνισμός διεκδίκησης μιας εκ των κατηγοριών WWCOTY περιελάμβανε 62 υποψηφιότητες. Όλα τα υποψήφια μοντέλα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον δύο ηπείρους μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για τον 14η διαγωνισμό βραβείων του WWCOTY, η κριτική επιτροπή του οποίου αποτελείται από 75 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 52 χώρες και πέντε ηπείρους.

Το παρελθόν έτος χαρακτηρίστηκε από μια αγορά σε συνεχή εξέλιξη αποτελεσματικότερων και πιο βιώσιμων μοντέλων. «Η επιλογή των κριτών δεν ήταν εύκολη λόγω εξαιρετικού επιπέδου των υποψηφιοτήτων», δήλωσε η Marta Garcia, πρόεδρος του Women’s Worldwide Car of the Year.

Καμία ψήφος δεν δόθηκε τυχαία. Όλα τα μοντέλα υποβλήθηκαν σε απαιτητικές δοκιμές οδήγησης, λεπτομερείς αναλύσεις και λεπτομερή μελέτη του ανταγωνισμού. Γι’ αυτό τα βραβεία WWCOTY αποτελούν σημείο αναφοράς για εκατομμύρια αγοραστές διεθνώς.

Το αποτέλεσμα είναι πέντε ασυναγώνιστα μοντέλα, πέντε εξαιρετικά αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, που δικαιούνται το βραβείο Worldwide Women’s Car of the Year.

Οι πέντε νικητές θα συμμετάσχουν στον τελικό γύρο για την απονομή του κορυφαίου βραβείου WWCOTY. Ο νικητής του Women’s Worldwide Car of the Year θα ανακοινωθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Volvo EX30

Είναι το πρώτο premium compact SUV της Volvo, το τρίτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και το πλέον προσιτό. Διακρίνεται για την πιστοποιημένη αυτονομία 450 χιλιομέτρων, για την ποιότητά του, τον εξοπλισμό ασφαλείας και το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Άνετο και ευρύχωρο.

BMW Σειρά 5

Η BMW Σειρά 5 διατίθεται με πλήρη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης για πρώτη φορά μιας αμιγώς ηλεκτρικής, καθώς και μιας οικογενειακής έκδοσης. Αυτή η όγδοη γενιά διαθέτει πιο προηγμένη τεχνολογία, ευρύχωρη και άνετη καμπίνα επιβατών και είναι το πρώτο μοντέλο με στάνταρ vegan εσωτερικό.

Kia EV9

Το Kia EV9 είναι το πρώτο μεγάλο επταθέσιο ηλεκτρικό SUV. Παρά τα 5 μέτρα μήκος, διαθέτει καλή αεροδυναμική. Διακρίνεται για τον καινοτόμο σχεδιασμό του, την υψηλή τεχνολογία, την αμφίδρομη φόρτιση και την υπερταχεία φόρτιση 800 volt. Επιπλέον, η τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του.

Volkswagen Amarok

Η νέα γενιά Volkswagen Amarok έχει αλλάξει ριζικά. Διαθέτει άνεση, δυνατότητες εκτός δρόμου, ικανότητα φόρτωσης και επιλογή πέντε κινητήρων για τις ανάγκες της αγοράς. Έχει βελτιωθεί η ποιότητα του εσωτερικού και ο εξοπλισμός.

Aston Martin DB12

Η πολυτέλεια, η κομψότητα και οι επιδόσεις καθορίζουν την νέα Aston Martin DB12. Διαθέτει κινητήρα V8 διπλού υπερσυμπιεστή που αποδίδει 680 ίππους, τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 σε 3,6 δευτερόλεπτα. Οι πλέον εντυπωσιακές αλλαγές εντοπίζονται στην καμπίνα νέας σχεδίασης, υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.

Προηγούμενο άρθροΤο πρότυπο Dacia Sandrider
Επόμενο άρθροJeep Wagoneer S, ο ορισμός του “Art of Design”