Women’s World Car of the Year: Οι πρώτοι στις κατηγορίες

Έξι αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν την αριστεία στις κατηγορίες τους, αναδείχθηκαν από τα βραβεία Women’s World Car of the Year 2023.

Τα έξι μοντέλα που ανακοινώθηκαν τώρα θα περάσουν στον τελικό γύρο κρίσης για να καθοριστεί ο νικητής του κορυφαίου βραβείου του WWCOTY. Ο νικητής του Women’s World Car of the Year θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Υπενθυμίζεται πως νικητής του βραβείου το 2022 ήταν το Peugeot 308, το 2021 το Land Rover Defender και το 2020 το Volvo XC40.

Αυτή είναι η δέκατη τρίτη έκδοση των βραβείων που απονέμονται από το WWCOTY, μια ομάδα 63 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 45 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Ο θεσμός Women’s World Car of the Year αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση του είδους στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους από τον χώρο του αυτοκινήτου. Ιδρύθηκε το 2009 από την Νεοζηλανδή δημοσιογράφο, Sandy Myhre, η οποία είναι η Επίτιμη Πρόεδρος του θεσμού, με την Ισπανίδα Marta García στη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου. Τα βραβεία έχουν στόχο την αναγνώριση των καλύτερων νέων αυτοκινήτων προσφέροντας ισχυρό βήμα στις γυναίκες. Τομείς όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η σχεδίαση, η ευκολία οδήγησης και η φιλικότητα προς το περιβάλλον, αποτελούν βασικά κριτήρια για την ψήφιση ενός αυτοκινήτου στο θεσμό. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει από το 2021 η δημοσιογράφος αυτοκινήτου, Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη.

Το έργο των κριτών χαρακτηρίζεται από την εξέλιξη του κλάδου προς πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα μοντέλα. Η πρόκληση που αντιμετώπισαν φέτος ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια λόγω της εξαιρετικής ποιότητας όλων των υποψηφίων μοντέλων. Καμία ψήφος δεν δόθηκε τυχαία. Όλα τα μοντέλα υποβλήθηκαν σε απαιτητικές εξετάσεις οδήγησης, λεπτομερείς αναλύσεις και προσεκτικές συγκριτικές αξιολογήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι έξι ασυναγώνιστα μοντέλα, που αξίζουν ένα από τα βραβεία αυτά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικασία ψηφοφορίας έχει επαληθευτεί από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton. Τα μοντέλα που διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους στα βραβεία Women’s World Car of the Year 2023 είναι τα εξής:

Είναι ευρύχωρο, πρακτικό, ασφαλές, εύκολο στην οδήγηση, με αρκετά οικολογικά διαθέσιμα συστήματα κίνησης (HEV, PHEV και BEV) και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Jeep έχει πολύ επιτυχημένη σχεδίαση και εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου, παρά το γεγονός ότι είναι προσθιοκίνητο.

Προσφέρει εξαιρετική άνεση, πολύ καλή ευρυχωρία και πολύ ελκυστικό σχεδιασμό. Διατίθεται με βενζινοκινητήρες και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

Ένα μεγάλο SUV με άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα επιλογής επτά θέσεων. Είναι αποδοτικό σε δύσκολα εδάφη και προσφέρεται με την τεχνολογία e-power της Nissan, μια υβριδική λύση στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο μόνος που λειτουργεί ως σύστημα πρόωσης χάρη στην ενέργεια που παρέχει ένας βενζινοκινητήρας στην μπαταρία.

Ένα πολύ σπορ μοντέλο που ενσωματώνει όλη την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Audi στους αγώνες σιρκουί.

Ένα αξιόπιστο, κομψό και χαρισματικό pickup. Κινείται με ευκολία σε οποιοδήποτε έδαφος. Είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα off-roader, αλλά πιο πρακτικό χάρη στο cargo box.

 

 

Προηγούμενο άρθροOι τιμές του νέου Mazda CX-60 Diesel στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ μετασχηματισμός της Ford καταργεί θέσεις εργασίας