VW Group: Ο Thomas Ulbrich επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης στην Κίνα

Το Volkswagen Group ενισχύει τη λειτουργία του Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης στην Κίνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του «Στην Κίνα, για την Κίνα», τοποθετώντας τον Thomas Ulbrich επικεφαλής.

Ο Thomas Ulbrich, πρώην Μέλος του ΔΣ της Volkswagen για τη «New Mobility», θα είναι επικεφαλής της Τεχνικής Ανάπτυξης του Volkswagen Group στην Κίνα, από την 1η Απριλίου 2024. Με τη νέα του ιδιότητα, ο κ. Ulbrich, ο οποίος έχει αναλάβει μέχρι σήμερα δύο διευθυντικές θέσεις του Ομίλου στην Κίνα, θα συνεχίσει να προωθεί το τοπικό τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο. Διαδέχεται τον Marcus Hafkemeyer, ο οποίος, με την πλούσια εμπειρία του για την Κίνα, θα υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της εταιρείας με νέα καθήκοντα στον Όμιλο.

«Η στρατηγική του Ομίλου Volkswagen, “Στην Κίνα, για την Κίνα”, αφορά στη συστηματική προσαρμογή στις δυναμικές αλλαγές που συμβαίνουν στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο υψηλός βαθμός τοπικής προσαρμογής θα μας επιτρέψει να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών μας. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Marcus Hafkemeyer, του οποίου η εξαιρετική προσωπική αφοσίωση και η ευρεία τεχνογνωσία του για την Κίνα προώθησαν πραγματικά την περιφερειακή εστίαση της Τεχνικής Ανάπτυξης, π.χ. με την δημιουργία του νέου μας κέντρου ανάπτυξης στο Hefei», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Μέλος του ΔΣ της Volkswagen AG Κίνας και CEO του Volkswagen Group Κίνας.

«Ο Thomas Ulbrich, από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες ανάπτυξης και λογισμικού, θα συνεχίσει να προωθεί την τοπική προσαρμογή και την δικτύωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Ομίλου μας στην περιοχή. Ο Ulbrich διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία σε σημαντικές μελλοντικές τεχνολογίες και εξαιρετικές διασυνδέσεις στην εταιρεία και στην Κίνα. Ως εκ τούτου, μία από τις προτεραιότητές του θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τις κοινοπραξίες μας FAW-Volkswagen, SAIC Volkswagen και Volkswagen Anhui. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό θα προωθήσει σημαντικά τον μετασχηματισμό μας σε έξυπνη ηλεκτροκινητικότητα», πρόσθεσε ο κ. Brandstätter.

Στα νέα του καθήκοντα, ο Thomas Ulbrich αναλαμβάνει επίσης CEO της Volkswagen China Technology Company (VCTC) στο Hefei της ανατολικής Κίνας. Η κεντρική μονάδα ανάπτυξης του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα συνιστά το μεγαλύτερο κέντρο ανάπτυξης του Ομίλου εκτός Γερμανίας και εστιάζει αποκλειστικά σε έξυπνα, πλήρως συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Συνεπώς, η VCTC θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη συγκεκριμένων μοντέλων για την Κίνα. Ένα από τα συστήματα που αναπτύσσονται εκεί είναι η πρώτη τοπική ηλεκτρική πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τα νέα μοντέλα της Volkswagen στην Κίνα από το 2026.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση των εσόδων από τις ψηφιακές υπηρεσίες
Επόμενο άρθροΑυξημένες οι ταξινομήσεις Ιανουαρίου 2024